Aanbieding
Wij zijn alle dagen, ook tijdens het weekend, bereikbaar voor Informatie

Aanbieding
Altijd de beste aanbieidng onder de zon!

15- Daagse: Orhaniye - Fethiye - Orhaniye route:

 

Met de heldere sterrenhemel van Fresh Water Bay, het prachtige Sarsala, de resten van het badhuis van Cleopatra, Kapi Creek, het bruisende Fethiye,  een nieuwe aanlegplaats in Kümlü Bükü, maar ook Sailors Paradise.


Vertrekdatum:  14 en 28 juli.
 
Dag 1: Amsterdam – Orhaniye: 3500 km.
Op de luchthaven van Dalaman staat de SailBest chauffeur klaar om iedereen naar de Marina in Orhaniye te brengen. De busrit duurt ongeveer 6 kwartier en onderweg kan je genieten van deze “groene” streek, hetgeen zeker verrassend zal zijn. De flottieljeleiding zal in de Marina iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast  staan. ’s Avonds, is er alle gelegenheid om tijdens de maaltijd in het restaurant  kennis te maken met de andere deelnemers van de flottielje.

Dag 2: Orhaniye - Dirsek 15 mijl
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje in de tuin gaan we met zijn allen op weg naar onze eerste aanlegplaats.  De directe afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden om er een prachtige zeildag van te maken.  Dirsek, een baaitje met vele kleuren blauw in het water door de verschillende bodembegroeiingen. De naam Dirsek betekent letterlijk vertaald “elleboog” en dit is dan ook de vorm van de baai, goed beschut tegen elke wind. De gastvrijheid van de mensen in Dirsek is erg bijzonder, Ali met de hele familie zal iedereen een gezellige avond bezorgen met een overheerlijke maaltijd. Als je van knoflook houdt mag je garnalen eten anders écht niet, de verhouding garnaal / knoflookteen staat één op één.

Dag 3: Dirsek - Bozburun 15 mijl
Bozburun is van oorsprong het middelpunt van het sponzen duiken geweest als tegenhanger van het Griekse eiland Symi, waar we langs gevaren zijn. We meren af in het knusse haventje en op de kade zijn gezellige terrasjes en winkeltjes. Voor de heren kan de flottieljeleiding de beste kapper (scheerder) van Turkije aanbevelen. Bij Osman aan de haven is het weer genieten van een overheerlijke maaltijd met o.a. verse vis.

Dag 4: Bozburun - Çiftlik: 20 mijl
Deze baai is bekend om zijn rotsformaties en het gezellige strandje waar veel Turkse dagtoeristen uit de directe omgeving komen. Ons vaste restaurant “Rafet Baba” zal een overheerlijk voorgerechten buffet klaarzetten en zal de grill flink opstoken om het vlees of de vis te bereiden.

Dag 5: Çiftlik - Sarsala: 39 mijl
Met het windje ruim gaan we richting de grote baai van Fethiye en Göçek. Daar aangekomen zal de rust en de gemoedelijke sfeer van de kleine baai Sarsala je aangenaam verrassen. De mensen van Sarsala zijn erg gastvrij en zullen er alles aan doen om het iedereen naar de zin te maken. Het terras waar we de maaltijd geserveerd krijgen staat “op het water”, met een geweldig uitzicht op de steiger en een wijde blik over de baai.

Dag 6: Sarsala – Fresh Water Bay: 18 mijl
Opnieuw dwars over de grote baai van Fethiye naar het zuidoost gedeelte van deze mooie omgeving om daar Fresh Water Bay te bezoeken,  een baai die zijn naam dankt aan de zoetwaterbronnen, die daarin uitkomen. Je zult ook duidelijk het verschil zien in het water tussen zout en zoet, doordat het zoete water boven op het zoute water drijft. Vergeet de fotocamera niet mee te nemen als we naar het hoger gelegen restaurantje gaan, het uitzicht is adembenemend.

Dag 7: Fresh Water Bay -  Fethiye: 18 mijl
In de gezellige plaats Fethiye zijn er diverse supermarkten om het boordproviand weer aan te vullen. Een mooie boulevard met vele restaurantjes en gezellige terrassen om een verkoelend drankje te nuttigen. Fethiye is een redelijk grote stad, op loopafstand is het oude centrum en heel intiem met vele winkeltjes en vele restaurantjes waaronder het perfecte Megri restaurant.  Fethiye is een ideaal uitgangspunt voor een excursie naar de Saklikent kloof, of naar het Turkse badhuis. (Haman)

Dag 8: Fethiye - Tomb Bay: 12 mijl
Sinds 2016 is hier een nieuw restaurantje gekomen met een uitstekende kwaliteit.
De naam Tomb Bay zegt het al, een aantal Lykische graftombes zijn aan het einde van de baai te bewonderen. Ook is het mogelijk vanaf onze ligplaats de tombes te voet te bereiken. Ook hier vele reuze schildpadden om mee te zwemmen en te snorkelen.

Dag 9: Tomb Bay - Kapi Creek: 6 mijl
Door de korte afstand is er alle gelegenheid om in één van de vele ankerplaatsen aan te leggen voor een lunch / zwemstop. In Kapi Creek aangekomen, kan je wandelen naar een prachtig uitzichtpunt waar je mooie foto's kan schieten. Als je de moeite neemt om een wandeling van ongeveer 20 minuten te maken richting het westen kom je in een kleine nederzetting met een heuse moskee en kan je "takkethee oftewel adacay" drinken met de imam.

Dag 10: Kapi Creek - Kümlü Bükü: 32 mijl
We gaan weer naar “buiten” langs de mooie kustlijn van Turkije op weg naar de bestemming van deze dag: Kümlü Bükü. Onderweg niet vergeten om bij “Hamburger-eiland” naar dolfijnen te zoeken, op deze plek zien we ze vaak! Na aankomst een verkoelende duik vanaf de boot of zwemmen vanaf het strandje met ligstoelen en parasols.
In het intieme restaurant heeft men de keuze van heel eenvoudig tot zeer luxe gerechten.

Dag 11: Kümlü Bükü - Bozukale: 21 mijl
Vandaag eerst een flink stukje “hoog” aan de wind naar Bozukale,  waar we gaan afmeren bij het Sailors House van Mustafa, één van de simpelste restaurantjes in ons programma, maar met een enthousiast team in de bediening en met een super kok.  Bozuk betekent kapot en Kale betekent kasteel: de baai van 3 kapotte kastelen, waarvan er één goed te bezoeken is en de grote muur vanaf zee al duidelijk te zien is. Ook gaan er verhalen dat hier vroeger piraten zich schuil gehouden hebben en dat kan je je goed voorstellen, want de ingang van de baai is niet te zien als je vanaf het westen komt aanvaren.

Dag 12: Bozukale - Sogüt: 13 mijl
Op naar de volgende prachtige baai Söğüt waar we gaan afmeren bij het Octopus restaurant van Eray en zijn familie. In Söğüt zijn ze altijd wel bezig met het restaureren van een aantal Turkse Gulets wat erg leuk is om even te bezoeken. Het restaurant is luxe en erg sfeervol en ze toveren daar de lekkerste “seafood” op tafel. De keuze in voorgerechten is niet te beschrijven want die is enorm groot en altijd weer nét even anders. Luxe regendouches voor iedereen die maar wil en een heerlijke “lounchehoek” om tot rust te komen van de heerlijke zeildag. Kortom alwéér een feestje….

Dag 13: Söğüt – Sailors Paradise: 16 mijl
Eerst een stuk opkruisen en daarna meestal halve wind naar Sailors Paradise.  Sailors Paradise: De naam zegt het al, een paradijsje op aarde waar Mehmed met zijn familie klaar staat om iedereen een fantastisch verblijf te bezorgen. Een klarinet spelende kok die de lekkerste gerechten op tafel tovert, de dochter zwaait de scepter in het organiseren van de logistiek in het restaurant en dat doet ze heel goed, een douche die gebouwd is op de lengte van de eigenaar, een ijscoman die “ice cream” gilt vanuit zijn bootje. Maar na het eten de rust van de baai met een geweldig mooie sterrenhemel en dan weet je pas….inderdaad Sailors Paradise

Dag 14:  Sailors Paradise - Orhaniye: 12 mijl
De directe afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden  om er een prachtige zeildag van te maken.  …..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..eigenlijk zou je best langer willen blijven maar helaas is de laatste zeildag al weer aangebroken. We gaan vandaag naar Orhaniye, een prachtige baai vól met pijnbomen. Stoere verhalen tijdens de maaltijd, over wat we deze week allemaal beleefd hebben zullen over tafel gaan. In de grote tuin met zwembad gaan we genieten van een heerlijke barbecue met saladebuffet....misschien tussen de gerechten door nog een verfrissende duik nemen???

Dag 15: Orhaniye – Amsterdam: 3500 km.
Het is weer tijd om naar huis te gaan, of naar een eventuele geboekte accommodatie. Vandaag is het markt in Orhaniye dus daar kan je mooi nog even naar toe om leuke souvenirs  voordat de transferbus je op komt halen om naar de luchthaven te brengen. De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus.
*De aangegeven mijlen zijn Nautische mijlen en rechtstreeks gemeten.

 

Klik hier voor aanbiedingen Volledige prijslijst Klik hier voor een offerte Klik hier om te reserveren