Aanbieding
Wij zijn alle dagen, ook tijdens het weekend, bereikbaar voor Informatie

Aanbieding
Altijd de beste aanbieidng onder de zon!

8- Daagse: One Way  Göçek – Orhaniye

 

Met de mooie baaitjes Kapi Creek, Karacaören, Sailors Paradise, grote kans dolfijnen te ontmoeten bij Peksimet Adasi en de eindbestemming  Orhaniye.


5 Mei: Seizoens opening 25% korting bij 1 week en 50% bij 2 weken op de boothuur.
Vertrekdata: 5 mei, 23 juni en 22 september.
 
 
Dag 1: Amsterdam – Göçek: 3500 km.
Op de luchthaven van Dalaman staat de SailBest chauffeur klaar om iedereen naar het gezellige plaatsje  Göçek te brengen. De busrit duurt ongeveer 20 minuten en onderweg kan je genieten van deze “groene” streek hetgeen zeker verrassend zal zijn. De flottieljeleiding zal in de Marina iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast staan.  ’s Avonds is er gelegenheid om tijdens de maaltijd bij ons vaste restaurant  kennis te maken met de andere deelnemers aan de flottielje.

Dag 2: Göçek – Karacaören: 20 mijl
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje op het terras  gaan we op weg naar onze eerste aanlegplaats. De rust in Karacaören is overweldigend. Karacaören is een baai die omringd wordt door een groot rif. Het uitzicht vanaf het restaurant van Jean en July is adembenemend, als je geluk hebt zie je tijdens de maaltijd de maan boven de hoge bergkam uitkomen.  Het is zeker de moeite waard om ook even achter Gemiler eiland om te varen waar veel restanten uit de Byzantijnse tijd bewaard zijn gebleven. Ook een geweldige snorkel plek, waar je tussen de grote schilpadden mee kan zwemmen, een belevenis op zich !.
 
Dag 3: Karacaören - Kapi Creek: 18 mijl
Meestal met "halve" wind een mooie oversteek over de baai van Fethiye naar Kapi Creek.  Deze intieme aanlegplaats heeft een uitstekend restaurant en het heldere water zal na aankomst uitnodigen voor een duik in het verkoelende water. Kapi Creek is over de weg niet te bereiken en derhalve wordt alles per bootje aangevoerd. Een wandeling naar een kleine nederzetting op de heuvel is zeer de moeite waard.

Dag 4: Kapi Creek - Ekinçik: 28 mijl
We gaan weer naar “buiten” langs de mooie kustlijn van Turkije op weg naar de bestemming van deze dag: Ekinçik. Onderweg niet vergeten om bij “Hamburger-eiland” naar dolfijnen te zoeken, op deze plek zien we ze erg vaak! Hoog aan de wind zeilen is nodig vandaag om de kaap Dişibilmez te ronden, daarna afvallen en de laatste mijlen met halve wind naar Ekinçik, een prachtige met pijnbomen omringde baai. De avondmaaltijd is luxe met enorm veel keuze aan gerechten maar je mag zéker niet vergeten om een plekje voor het toetje over te houden.

Dag 5: Ekinçik - Çiftlik: 18 mijl
Deze baai is bekend om zijn rotsformaties en gezellige strandje waar veel Turkse dagtoeristen uit de directe omgeving komen. Ons vaste restaurant “Rafet Baba” zal een overheerlijk voorgerechten buffet klaarzetten en zal de grill flink opstoken om het vlees of de vis te bereiden.

Dag 6: Çiftlik – Sailors Paradise: 28 mijl
We gaan weer naar “buiten” langs de ruige kustlijn van Turkije op weg naar de bestemming van deze dag. Sailors Paradise: De naam zegt het al, een paradijsje op aarde, waar Mehmed en zijn familie klaar staat om iedereen een fantastisch verblijf te bezorgen. Een klarinet spelende kok, die de lekkerste gerechten op tafel tovert, de dochter zwaait de scepter in het organiseren van de logistiek in het restaurant en dat doet ze heel goed, een douche die gebouwd is op de lengte van de eigenaar, een ijscoman die “ice cream” gilt vanuit zijn bootje. Maar na het eten de rust van de baai met een geweldig mooie sterrenhemel en dan weet je pas….inderdaad Sailors Paradise

Dag 7: Sailors Paradise - Orhaniye: 12 mijl
In alle stilte wakker worden van de geur van vers gebakken brood…..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..eigenlijk zou je best langer willen blijven maar helaas is de laatste zeildag al weer aangebroken. We gaan naar Orhaniye de prachtige baai vól met pijnbomen. Stoere verhalen tijdens de maaltijd, over wat we deze week allemaal beleefd hebben zullen over tafel gaan. In de grote tuin met zwembad gaan we genieten van een heerlijke barbecue met saladebuffet....misschien tussen de gerechten door nog een verfrissende duik nemen???

Dag 8: Orhaniye – Amsterdam: 3500 km.
Het is weer tijd om naar huis te gaan, of naar een eventuele geboekte accommodatie. De transferbus zal iedereen weer op komen halen om naar de luchthaven te brengen. De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus.
*De aangegeven mijlen zijn Nautische mijlen en rechtstreeks gemeten.

Klik hier voor aanbiedingen Volledige prijslijst Klik hier voor een offerte Klik hier om te reserveren