Aanbieding
Wij zijn alle dagen, ook tijdens het weekend, bereikbaar voor Informatie

Aanbieding
Altijd de beste aanbieidng onder de zon!

8- Daagse: One Way Orhaniye – Göçek

 

Het helderblauwe zwemwater in:  Dirsek,  Sarsala, Fresh Water Bay, de burcht in Bozukale en de eindbestemming  Göçek.


28 april: Seizoens opening 25% korting bij 1 week en 50% bij 2 weken op de boothuur.
Vertrekdata: 28 april, 16 juni en 15 september.
 
Dag 1: Amsterdam – Orhaniye: 3500  km.                                                                                             
Op de luchthaven van Dalaman staat de SailBest chauffeur klaar om iedereen naar de gezellige Palmiye Marina te brengen. De busrit duurt ongeveer 6 kwartier en onderweg kom je langs vele sinaasappelboomgaarden en het groene van deze streek zal zeker verrassend zijn. De flottieljeleiding zal in Orhaniye iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast staan. ’s Avonds is er gelegenheid om tijdens de maaltijd in het  restaurant kennis te maken met de andere deelnemers van de flottielje.

Dag 2: Orhaniye -  Dirsek: 12 mijl
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje in de tuin gaan we met zijn allen op weg naar onze eerste aanlegplaats. De directe afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden om er een prachtige zeildag van te maken.  Dirsek, een baaitje met vele kleuren blauw in het water door de verschillende bodembegroeiingen. De naam Dirsek betekent letterlijk vertaald “elleboog” en dit is dan ook de vorm van de baai, goed beschut tegen elke wind. De gastvrijheid van Dirsek is erg bijzonder;  Ali met de hele familie zal iedereen een gezellige avond bezorgen met een overheerlijke maaltijd. Als je van knoflook houdt mag je garnalen eten anders écht niet, de verhouding garnaal / knoflookteen staat één op één.

Dag 3: Dirsek - Bozukale: 15 mijl
Met het windje ruim gaan we richting Bozukale.  Bozuk betekent kapot en Kale betekent kasteel: de baai van 3 kapotte kastelen waarvan er één goed te bezoeken is en de grote muur vanaf zee al duidelijk te zien is. Ook gaan de verhalen dat hier vroeger piraten zich schuil gehouden hebben en dat kan je je goed voorstellen want de ingang van de baai is niet te zien als je vanaf het westen aanvaart. We meren af bij Sailors House van Mustafa, één van de simpelste restaurantjes in ons programma, maar met een enthousiast team in de bediening en met een superkok. Iedereen zal zich hier erg welkom voelen en na het afmeren is het kopje thee gratis in het restaurant.

Dag 4: Bozukale – Çiftlik: 20 mijl
Deze baai is bekend om zijn rotsformaties en gezellige strandje waar veel Turkse dagtoeristen uit de directe omgeving komen. Ons vaste restaurant “Rafet Baba” zal een overheerlijk voorgerechten buffet klaarzetten en zal de grill flink opstoken om het vlees of de vis op te bereiden.

Dag 5: Çiftlik - Sarsala: 39 mijl
Met het windje ruim gaan we richting de grote baai van Fethiye en Göçek. Daar aangekomen zal de rust en de gemoedelijke sfeer van de kleine baai Sarsala je aangenaam verrassen. De mensen van Sarsala zijn erg gastvrij en zullen er alles aan doen om het iedereen naar de zin te maken. Het terras waar we de maaltijd geserveerd krijgen staat “op het water”, met een geweldig uitzicht op de steiger en een wijde blik over de baai.

Dag 6: Sarsala - Fresh Water Bay: 20 mijl
Wakker worden van het geluid van de hanen, lekker genieten van een ontbijt met het kabbelende water om je heen, je wilt eigenlijk niet weg hier maar na de briefing zal het toch gebeuren want we zetten koers dwars over de grote baai van Fethiye naar het zuidoost gedeelte van deze mooie omgeving om daar Fresh Water Bay te bezoeken,  een baai die zijn naam dankt aan de zoetwaterbronnen die daarin uitkomen. Je zult ook duidelijk het verschil zien in het water tussen zout en zoet doordat het zoete water eigenlijk boven op het zoute water drijft. Vergeet de fotocamera niet mee te nemen als we naar het hoger gelegen restaurantje gaan, het uitzicht is adembenemend.

Dag 7: Fresh Water Bay - Göçek: 23 mijl
Een mooie, bijna altijd te bezeilen afstand naar de eindbestemming. Nog even heerlijk genieten van het heerlijke zwemwater in de baaitjes óf een mooie slag in de grote baai maken....of misschien wel allebei.

Dag 8: Göçek - Amsterdam: 3500 km.
Het is weer tijd om naar huis te gaan, of naar een eventueel geboekte accommodatie. Vandaag is er nog alle gelegenheid om leuke souveniertjes te kopen voordat het busje je komt ophalen voor de transfer naar de luchthaven.  De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus.
*De aangegeven mijlen zijn Nautische mijlen en rechtstreeks gemeten.

 

Klik hier voor aanbiedingen Volledige prijslijst Klik hier voor een offerte Klik hier om te reserveren