Aanbieding
Wij zijn alle dagen, ook tijdens het weekend, bereikbaar voor Informatie

Aanbieding
Altijd de beste aanbieidng onder de zon!

8 daagse Oneway: Orhaniye - English Harbour  route

 

Zeilend langs de kustlijn van Turkije,het passeren van Griekse eilandjes, veel cultuur en oudheden in Knidos,  afgewisseld met stille baaitjes en leuke dorpjes, lekker zwemmen in kristalhelder water. Een tocht voor liefhebbers van zeilen en cultuur.


Vertrekdata: 11 augustus.
 
Dag 1: Amsterdam – Orhaniye: 3500  km.
Op de luchthaven van Dalaman staat de SailBest chauffeur klaar om iedereen naar de gezellige Palmiye  Marina te brengen. De busrit duurt ongeveer 6 kwartier en onderweg kom je langs vele sinaasappelboomgaarden en het groene van deze streek zal zeker verrassend zijn. De flottieljeleiding zal in Orhaniye iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast staan. ’s Avonds is er alle gelegenheid om tijdens de maaltijd in het  restaurant kennis te maken met de andere deelnemers aan de flottielje.

Dag 2: Orhaniye -  Dirsek: 10 mijl
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje in de tuin gaan we op weg naar onze eerste aanlegplaats. De directe afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden om er een prachtige zeildag van te maken.  Dirsek, een baaitje met vele kleuren blauw in het water door de verschillende bodembegroeiingen. De naam Dirsek betekent letterlijk vertaald “elleboog” en dit is dan ook de vorm van de baai, goed beschut tegen elke wind. De gastvrijheid van de mensen van Dirsek is erg bijzonder, Ali met zijn familie zal iedereen een gezellige avond bezorgen met een overheerlijke maaltijd. Als je van knoflook houdt mag je garnalen eten anders écht niet, de verhouding garnaal / knoflookteen staat één op één.

Dag 3: Dirsek – Datça:  15 mijl
Wat ruik ik?? Ja hoor vers brood uit de houtoven …..ontbijtje op de wal of aan boord met het kabbelende water om je heen…..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..wil je hier nog wég??  Eigenlijk niet maar we gaan tóch, want we hebben nog veel meer mooie plekjes deze week. Na de briefing vertrekken we hoog aan de wind opkruisend naar Datça, een modern dorpje met een mooie havenkom en gezellige stadskern met boulevard en strand. Heren kunnen naar de kapper voor een scheerbeurt en de dames kunnen zich hier ook helemaal laten verwennen bij een luxe dameskapper voor manicure, pedicure, een totale lichaamsmassage en je haren lekker föhnen, kortom verwennerij. De boodschappen kunnen aangevuld worden vanaf de havenkade, er kan weer gepind worden en ’s avonds kan je lekker eten bij het Küçük Ev restaurant.

Dag 4: Datça - Knidos: 23 mijl
Met een aandewindse koers zeilen we richting Knidos. Vele honderden jaren geleden een grote handelsstad en nu een groot openluchtmuseum, waar we midden in afmeren. Het is zeker de moeite waard om een wandeling te maken door de opgravingen van Knidos, vanaf de steiger zie je al het kleine amfitheater en lijkt het gebied met opgravingen niet zo groot. Maar als je de moeite neemt om verder te wandelen dan zie je het grote uitgestrekte gebied vol met oudheden. Het eerste beeld van een naakte vrouw is hier gevonden, het beeld van Aphrodite. Ook een bezoek aan de vuurtoren is leuk om te doen, vanuit deze vuurtoren zie je de Griekse eilanden Kos, Yialle en Nisiros heel mooi liggen.

Dag 5: Knidos - Cökertme:  30 mijl
We brengen de nacht door aan de steiger van het restaurant van Captan Ibrahim. Hier is het altijd een hartelijk welkom en je voelt je één met de familie. Er staat hier meestal wat zijwind tijdens het afmeren, maar de gehele familie van Ibrahim staat klaar om je te helpen. 's Avonds een heerlijke maaltijd met de keuze uit vele oven én grillgerechten.

Dag 6: Cökertme - Akbük: 16 mijl
De stilte van de baai kan je horen…..of de fluitketel van de buren voor hun kopje koffie….. De rust in deze baai is overdonderend, wakker worden van helemaal niks….het bestaat echt nog. We gaan naar de leuke baai van Akbük, waar we uiteraard aanleggen bij Altaș restaurant van Ömer en zijn familie. Het restaurant is sfeervol verbouwd en de garnaaltjes uit de oven zijn niet te versmaden. De hoge steile wanden aan de noordkant van deze baai zijn imponerend.

Dag 7: Akbük - English Harbour:  8 mijl
De ingang van de baai is van afstand lastig te herkenen, éénmaal binnen gekomen zie je overal weer kleine baaitjes. Gezien de beschutting hebben de Engelsen tijdens WO II hier veel schepen "verstopt"  Onze aanlegplaats is aan de steiger van het restaurant Kaptan en onder de bomen in de tuin is het heerlijk "koel".

Dag 8: English Harbour - Amsterdam: 3500 km.
Het is weer tijd om naar huis te gaan, of naar een eventuele geboekte accommodatie.
De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus.
*De aangegeven mijlen zijn Nautische mijlen en rechtstreeks gemeten.

 

Klik hier voor aanbiedingen Volledige prijslijst Klik hier voor een offerte Klik hier om te reserveren