Aanbieding
Wij zijn alle dagen, ook tijdens het weekend, bereikbaar voor Informatie

Aanbieding
Altijd de beste aanbieidng onder de zon!

8- Daagse: Sailors Paradise route

 

Sailing in Paradise: Dirsek, Palamut en Bozukale met hun kristal heldere zwemwater, het knusse haventje van Bozburun en onze thuishaven Palmiye Marina in Orhaniye.


12 Mei: Seizoens opening 25% korting bij 1 week en 50% bij 2 weken op de boothuur.
Vertrekdata: 12 mei, 2 juni, 7 juli, 25 augustus en 8 september.
 
Dag 1: Amsterdam – Orhaniye: 3500  km.
Op de luchthaven van Dalaman zal de SailBest chauffeur klaar staan om iedereen naar de gezellige Palmiye  Marina te brengen. De busrit duurt ongeveer 6 kwartier en onderweg kom je langs vele sinaasappelboomgaarden en het groene van deze streek zal zeker verrassend zijn. De flottieljeleiding zal in Orhaniye iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast staan. ’s Avonds is er alle gelegenheid om tijdens de maaltijd in het  restaurant kennis te maken met de andere deelnemers aan de flottielje.

Dag 2: Orhaniye -  Dirsek: 15 mijl
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje in de tuin gaan we met zijn allen op weg naar onze eerste aanlegplaats.  De directe afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden om er een prachtige zeildag van te maken.  Dirsek, een baaitje met vele kleuren blauw in het water door de verschillende bodembegroeiingen. De naam Dirsek betekent letterlijk vertaald “elleboog” en dit is dan ook de vorm van de baai, goed beschut tegen elke wind. De gastvrijheid van de mensen in Dirsek is erg bijzonder, Ali met de hele familie zal iedereen een gezellige avond bezorgen met een overheerlijke maaltijd. Als je van knoflook houdt mag je garnalen eten anders écht niet, de verhouding garnaal / knoflookteen staat één op één.

Dag 3: Dirsek – Palamut: 25 mijl
Na alle verwennerij in Dirsek en de briefing, maken we los en zeilen we met een aan de windse koers naar Palamut. Palamut is een langgerekt vissersdorpje met een heel klein havenkommetje. Vele vissers zijn op de kade hun netten aan het boeten, erg leuk om toe te kijken. De maaltijd gebruiken we in het tuinrestaurant van Semra " le Jardin de Semra", die heel bijzondere maar zeker ook zeer smakelijke gerechten op tafel zet

Dag 4:  Palamut – Bozukale:  20 mijl
Meestal met voor tot halve wind richting Bozukale.  Bozuk betekent kapot en Kale betekent kasteel: de baai van 3 kapotte kastelen waarvan er één goed te bezoeken is en de grote muur is vanaf zee al duidelijk te zien. Ook gaan er verhalen, dat hier vroeger piraten zich schuil gehouden hebben en dat is goed voor te stellen, want de ingang van de baai is niet te zien als je vanaf het westen aanvaart. We meren af bij Sailors House van Mustafa, één van de simpelste restaurantjes in ons programma, maar met een enthousiast team in de bediening en met een superkok. Iedereen zal zich hier erg welkom voelen en na het afmeren een gratis kopje thee in het restaurant

Dag 5: Bozukale - Bozburun: 15 mijl
Bozburun is van oorsprong het middelpunt van het sponzen duiken geweest als tegenhanger van het Griekse eiland Symi, waar we langs gevaren zijn. We meren af in het knusse haventje en op de kade zijn gezellige terrasjes en winkeltjes. Voor de heren kan de flottieljeleiding de beste kapper (scheerder) van Turkije aanbevelen. Bij Osman aan de haven is het weer genieten van een overheerlijke maaltijd met o.a. verse vis.

Dag 6:  Bozburun – Sailors Paradise: 16 mijl
Weer op weg naar de bestemming van deze dag. Sailors Paradise: De naam zegt het al, een paradijsje op aarde waar Mehmed met zijn familie klaar staat om iedereen een fantastisch verblijf te bezorgen. Een klarinet spelende kok, die de lekkerste gerechten op tafel tovert, de dochter zwaait de scepter in het organiseren van de logistiek in het restaurant en dat doet ze heel goed, een douche die gebouwd is op de lengte van de eigenaar, een ijscoman die “ice cream” gilt vanuit zijn bootje. Maar na het eten de rust van de baai met een geweldig mooie sterrenhemel en dan weet je pas….inderdaad Sailors Paradise

Dag 7:  Sailors Paradise - Orhaniye: 10 mijl
De directe afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft nog vele mogelijkheden  om er een prachtige zeildag van te maken.  …..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..eigenlijk zou je best langer willen blijven maar helaas is de laatste zeildag al weer aangebroken. We gaan vandaag naar Orhaniye, de prachtige baai vól met pijnbomen. Stoere verhalen tijdens de maaltijd, over wat we deze week allemaal beleefd hebben zullen over tafel gaan. In de grote tuin met zwembad gaan we genieten van een overheerlijke maaltijd....misschien tussen de gerechten door nog een verkoelende duik nemen???

Dag 8: Orhaniye – Amsterdam: 3500 km.
Het is weer tijd om naar huis te gaan, of naar een eventuele geboekte accommodatie. Vandaag is het markt in Orhaniye dus daar kan je mooi nog even naar toe voor leuke souvenirs,  voordat de transferbus je op komt halen om naar de luchthaven te brengen. De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus.
*De aangegeven mijlen zijn Nautische mijlen en rechtstreeks gemeten.
 

Klik hier voor aanbiedingen Volledige prijslijst Klik hier voor een offerte Klik hier om te reserveren