Aanbieding
Wij zijn alle dagen, ook tijdens het weekend, bereikbaar voor Informatie

Aanbieding
Altijd de beste aanbieidng onder de zon!

13 daagse Einde Seizoens Special

 

Zeilen door het mooiste natuurgebied van Turkije en overnachten en genieten van de gastvrijheid van de mensen in de romantische baaitjes. De prijs van de 13 daagse route is gelijk aan de 8 daagse prijs: een knaller van zelfs 5 dagen gratis als einde seizoensaanbieding !


Vertrekdatum: 19 oktober.
 
Dag 1: Amsterdam – Orhaniye: 
Op de luchthaven van Dalaman staat de SailBest chauffeur klaar om iedereen naar de gezellige Palmiye Marina te brengen. De busrit duurt ongeveer 6 kwartier en onderweg kom je langs vele sinaasappelboomgaarden en het groene van deze streek zal zeker verrassend zijn. De flottieljeleiding zal in Orhaniye iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast staan. ’s Avonds is er alle gelegenheid om tijdens de maaltijd in het  restaurant kennis te maken met de andere deelnemers aan de flottielje.

Dag 2: Orhaniye -  Dirsek: 12 mijl 
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje in de tuin gaan we op weg naar onze eerste aanlegplaats. De directe afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden  om er een prachtige zeildag van te maken.  Dirsek, een baaitje met vele kleuren blauw in het water door de verschillende bodembegroeiingen. De naam Dirsek betekent letterlijk vertaald “elleboog” en dit is dan ook de vorm van de baai, goed beschut tegen elke wind. De gastvrijheid van de mensen van Dirsek is erg bijzonder, Ali en de hele familie zal iedereen een gezellige avond bezorgen met een overheerlijke maaltijd. Als je van knoflook houdt mag je garnalen eten anders écht niet, de verhouding garnaal / knoflookteen staat één op één.

Dag 3: Dirsek - Serge Liman: 15 mijl 
Wat ruik ik?? Ja hoor vers brood uit de houtoven die zowat naast je boot staat…..ontbijtje op de wal of op de boot met het kabbelende water om je heen…..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..wil je hier nog wég??  Eigenlijk niet maar we gaan tóch want we hebben nog veel meer mooie plekjes deze laatste finale week. We zetten koers naar Serge Liman. Deze smalle ingang is lastig te zien, maar het binnenvaren is heel bijzonder doordat de baai zich "opent" naar beide zijde. We meren af bij het "Farm Restaurant" In de Byzanttijnse tijd is er tijdens een Meltemi een poging gedaan om met een schip vol glazen voorwerpen binnen te varen om te schuilen, echter door de thermische winden is het op de rotsen gelopen en gezonken. Het schip ligt er nog steeds op een diepte van 32 meter. Een flink aantal kunstvoorwerpen zijn opgedoken en liggen nu in het museum in Bodrum.

Dag 4: Serge Liman - Marmaris: 23 mijl
Voor velen is de Netsel Marina in Marmaris bekend terein. Gezellig flaneren op de boulevard, inkopen doen is het gezellige centrum en niet te vergeten, het diner bij het Caria Restaurant op de boulevard. Voor de jeugd is een bezoek aan de "Barstreet" een van de hoogtepunten van hun vakantie.

Dag 5: Marmaris - Sarsala: 41 mijl
Een langere dag vandaag, met het windje ruim gaan we richting de grote baai van Fethiye en Göçek. Daar aangekomen zal de rust en de gemoedelijke sfeer van de kleine baai Sarsala je aangenaam verrassen. De mensen van Sarsala zijn erg gastvrij en zullen er alles aan doen om het iedereen naar de zin te maken. Het terras waar we de maaltijd geserveerd krijgen staat “op het water”, met een geweldig uitzicht op de steiger en een wijde blik over de baai.

Dag 6: Sarsala - Fethiye: 14 mijl
Even een paar daagjes flierenfluiten in de knusse baai van Göcek en Fethiye met wat kortere dagafstanden. Vandaag zetten we koers naar de leuke stad van Fethiye. De bootschappen kunnen weer op peil gebracht worden en de maaltijden gebruiken we weer bij onze goede vriend Unal en het Megri restaurant.

Dag 7: Fethiye - Tomb bay : 13 mijl
Vanuit Fethiye zetten we de zeilen weer op en gaan we heerlijk aan de wind naar de prachtige baai van Tomb bay. Vele graftombes zijn nog te zien in de bergwanden om je heen. De maaltijd gebruiken we in het Zeytin restaurant van Ali en Bilal en na het eten lekker natafelen aan de grote open haard.

Dag 8: Tomb bay - Kapi creek : 7 mijl
Een korte afstand vandaag, maar een dag om lekker zelf in te delen hoe je wilt. Lekker zeilen, aan een boeitje liggen of lekker helemaal nix, wat je maar wilt, met als eindbestemming Kapi Creek. Al weer een mooie baai met prachtige uitzichten als je een klein stukje de berg op loopt. Ook kan je naar eenkleine nederzetting, een kleine wandeling brengt je 80 jaar terug in de tijd.

Dag 9: Kapi Creek - Ciftlik : 38 mijl
Opkruisen en "hoog aan de wind" naar Ciftlik.  Deze baai is bekend om zijn rotsformaties en het gezellige strandje waar veel Turkse dagtoeristen uit de directe omgeving komen. Ons vaste restaurant “Rafet Baba” zal een overheerlijk voorgerechten buffet klaarzetten en zal de grill flink opstoken om het vlees of de vis te bereiden.
 
Dag 10: Ciftlik - Bozukale : 18 mijl
In Bozukale aangekomen zal een “andere wereld” voor je open gaan, de eerste keer dat je deze baai binnen vaart weet je niet wat je ziet, “bestaat dit nog op de wereld” dat is wat bijna iedereen zal denken. Gelukkig bestaat het nog echt, mensen die op de steiger staan om je gastvrij te ontvangen en met de lijnen te helpen, die lachend in de meest eenvoudige omgeving een fantastische maaltijd op tafel toveren.

Dag 11: Bozukale - Sailors Paradise : 14 mijl
Sailors Paradise: De naam zegt het al, een paradijsje op aarde waar Mehmed en zijn familie klaar staan om iedereen een fantastisch verblijf te bezorgen. Een klarinet spelende kok die de lekkerste gerechten op tafel tovert, de dochter die de scepter zwaait over de logistiek in het restaurant en dat doet ze heel goed, een douche die gebouwd is op de lengte van de eigenaar, een ijscoman die “ice cream” gilt vanuit zijn bootje. Maar na het eten de rust van de baai met een geweldig mooie sterrenhemel en dan weet je het pas….inderdaad Sailors Paradise

Dag 12: Sailors Paradise - Orhaniye: 9 mijl
Vroeg op voor al weer het laatste traject naar Orhaniye. Nog even genieten van deze laatste gratis dag.....niet voor nix dus ;-)). Voor de laatste keer dit seizoen weer aanleggen en aftanken op de SailBest steiger van de Palmiye Marina.

Dag 13: Orhaniye - Amsterdam:
Afhankelijk van de vluchttijd een ontbijtje/ brunch/ lunch voordat de transferbus je op komt halen om naar de luchthaven te brengen. De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus. ( Tot 2020  !!!)
 

Klik hier voor aanbiedingen Volledige prijslijst Klik hier voor een offerte Klik hier om te reserveren