Aanbieding
Wij zijn alle dagen, ook tijdens het weekend, bereikbaar voor Informatie

Aanbieding
Altijd de beste aanbieidng onder de zon!

15 daagse Datça flottielje:

 

Sailing in Paradise: Het helderblauwe zwemwater in: Sailor's Paradise, Sögüt, Çiftlik en vele andere baaien, het gezellige Bozburun en Datça. Een route voor zeilliefhebbers met enkele langere dag trajecten.


Vertrekdatum: 4 september 2021
  Dag 1: Amsterdam – Göçek:  Op de luchthaven van Dalaman staat de SailBest chauffeur klaar om iedereen naar de gezellige Göçek te brengen. De busrit duurt ongeveer 20 minuten.  De chauffeur zal in Göçek iedereen naar de desbetreffende haven brengen, en in de loop va de dag zal de flottieljeleiding langskomen om kennis te maken. ’s Avonds is er alle gelegenheid om tijdens de maaltijd in het restaurant Limon aan de boulevard, kennis te maken met de andere deelnemers aan de flottielje.

Dag 2: Göçek -  Kapi Creek: 8 mijl 
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje bij restaurant Limon aan de boulevard, gaan we op weg naar onze eerste aanlegplaats. De directe afstand is kort, maar de baai van Göçek  heeft vele mogelijkheden  om er een prachtige zeildag van te maken. De steiger van Kapi Creek ligt aan het einde van de mooie baai. Prachtige uitzichten als je een klein stukje de berg op loopt. Ook kan je naar een kleine nederzetting, een kleine wandeling brengt je 80 jaar terug in de tijd.

Dag 3: Kapi Creek - Ekinçik: 27 mijl 
Vandaag op tijd vertrekken voor een wat langere tocht naar Ekinçik langs de "ruige" Turkse kust lijn. Aanleggen bij het hoger gelegen uitstekende restaurant voor een overheerlijk diner.
De bebouwing op de aanlegplaats heeft een hoog "Efteling" gehalte, je zult het ervaren.

Dag 4: Ekinçik - Marmaris: 18 mijl
Een mooie, bijna altijd te bezeilen afstand naar de eindbestemming van vandaag. We leggen aan in "Netsel Marina" , met heerlijke douches, zwembad en supermarkt om te provianderen. Voor een uitstekend diner aan de gezellige boulevard is restaurant "Caria" een absolute aanrader.

Dag 5: Marmaris - Serçe Liman: 19 mijl
Deze smalle ingang is lastig te zien, maar het binnenvaren is heel bijzonder doordat de baai zich "opent" naar beide zijde. We meren af bij het "Captain Nemo Farm Restaurant"
In de Byzantijnse tijd is er tijdens een zware storm een poging gedaan om met een schip vol glazen voorwerpen binnen te varen om te schuilen, echter is het op de rotsen gelopen en gezonken. Het schip ligt er nog steeds op een diepte van 32 meter. Een flink aantal kunstvoorwerpen zijn opgedoken en liggen nu in een museum in Bodrum.

Dag 6: Serçe Liman - Bozburun: 18 mijl
Vandaag weer even een plaatsje bezoeken en wel het gezellige Bozburun. Dit is van oorsprong het middelpunt van het sponzen duiken geweest als tegenhanger van het Griekse eiland Symi. We meren af in het knusse haventje en op de kade zijn gezellige terrasjes en winkeltjes. Voor een scheerbeurt voor de heren kan de flottieljeleiding de beste kapper van Turkije aanbevelen. Bij Osman's Place aan de haven is het weer genieten van een overheerlijke maaltijd met o.a. verse vis maar zeker ook de curries en de super malse steaks.

Dag 7: Bozburun - Sailor's Paradise : 12 mijl
Ankers weer ophalen en klaarmaken voor de zeiltocht naar de bestemming van deze dag. Sailors Paradise: De naam zegt het al, een paradijsje op aarde waar Mehmed met zijn familie klaar staat om iedereen een fantastisch verblijf te bezorgen. Een klarinet spelende kok, die de lekkerste gerechten op tafel tovert, de dochter zwaait de scepter in het organiseren van de logistiek in het restaurant en dat doet ze heel goed, een douche die gebouwd is op de lengte van de eigenaar, een ijscoman die “ice cream” gilt vanuit zijn bootje. Maar na het eten de rust van de baai met een geweldig mooie sterrenhemel en dan weet je pas….inderdaad Sailors Paradise

Dag 8: Sailors Paradise - Datça: 15 mijl
In alle stilte wakker worden van de geur van vers gebakken brood…..een verkoelende duik in het kristalheldere water......  We gaan naar Datça meestal met een mooie hoog aan de windse koers en zullen afmeren aan de gezellige boulevard. Voor het aanvullen van proviand zijn hier weer alle mogelijkheden.

Dag 9: Datça -  Dirsek: 14 mijl
De directe afstand is 14 mijl, en de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden om er een prachtige zeildag van te maken.  Dirsek, een baaitje met vele kleuren blauw in het water door de verschillende bodembegroeiingen. De naam Dirsek betekent letterlijk vertaald “elleboog” en dit is dan ook de vorm van de baai, goed beschut tegen elke wind. De gastvrijheid van de mensen in Dirsek is erg bijzonder, Ali met de hele familie zal iedereen een gezellige avond bezorgen met een overheerlijke maaltijd. Als je van knoflook houdt mag je garnalen eten anders écht niet, de verhouding garnaal / knoflookteen staat één op één.

Dag 10: Dirsek - Sögüt : 10 mijl
Vandaag weer een mooie zeildag naar de volgende prachtige baai Söğüt, waar we gaan afmeren bij het Octopus restaurant van Eray en zijn familie. In Söğüt zijn ze altijd wel bezig met het restaureren van een aantal Turkse Gulets wat erg leuk is om even te bezoeken. Het restaurant is luxe en erg sfeervol en ze toveren daar de lekkerste “seafood” op tafel. De keuze in voorgerechten is niet te beschrijven want die is enorm groot en altijd weer nét even anders. Luxe regendouches voor iedereen die maar wil en een heerlijke “lounge hoek” om tot rust te komen van de heerlijke zeildag. Kortom alwéér een feestje….

Dag 11: Sögüt -  Bozukale : 13 mijl
In Bozukale aangekomen zal een “andere wereld” voor je open gaan, de eerste keer dat je deze baai binnen vaart weet je niet wat je ziet, “bestaat dit nog op de wereld” dat is wat bijna iedereen zal denken. Gelukkig bestaat het nog echt, mensen die op de steiger staan om je gastvrij te ontvangen en met de lijnen te helpen, die lachend in de meest eenvoudige omgeving een fantastische maaltijd op tafel toveren.

Dag 12: Bozukale - Çiftlik: 16 mijl
Deze baai is bekend om zijn rotsformaties en gezellige strandje waar veel Turkse dagtoeristen uit de directe omgeving komen. Ons vaste restaurant “Rafet Baba” zal een overheerlijk voorgerechten buffet klaarzetten en zal de grill flink opstoken om het vlees of de vis te bereiden. De eigenaar zal ons voor het diner een heerlijke cocktail aanbieden

Dag 13: Çiftlik - Sarsala: 39 mijl  
Een langere dag vandaag, met het windje ruim gaan we richting de grote baai van Fethiye en Göçek. Daar aangekomen zal de rust en de gemoedelijke sfeer van de kleine baai Sarsala je aangenaam verrassen. De mensen van Sarsala zijn erg gastvrij en zullen er alles aan doen om het iedereen naar de zin te maken. Het terras waar we de maaltijd geserveerd krijgen staat “op het water”, met een geweldig uitzicht op de steiger en een wijde blik over de baai.

Dag 14: Sarsala - Göçek: 9 mijl
In alle stilte wakker worden van de geur van vers gebakken brood…..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..eigenlijk zou je best langer willen blijven maar helaas is de laatste zeildag al weer aangebroken.  Stoere verhalen tijdens de maaltijd, over wat we deze weken allemaal beleefd hebben zullen over tafel gaan. Op de gezellige boulevard gaan we genieten van een heerlijke maaltijd....misschien nog een souveniertje kopen voor het thuisfront?

Dag 15: Göçek - Amsterdam:
Afhankelijk van de vluchttijd een ontbijtje/ brunch/ lunch voordat de transferbus je op komt halen om naar de luchthaven te brengen. 
* Afstanden in Nautische mijlen en rechtstreeks gemeten.

 

Klik hier voor aanbiedingen Volledige prijslijst Klik hier voor een offerte Klik hier om te reserveren