Aanbieding
Wij zijn alle dagen, ook tijdens het weekend, bereikbaar voor Informatie

Aanbieding
Altijd de beste aanbieidng onder de zon!

15 daagse Datça West flottielje: 

 

Sailing in Paradise: Het helderblauwe zwemwater in: Sailor's Paradise, Sögüt, Çiftlik en vele andere baaien, het gezellige Bozburun en Datça. Een route voor zeilliefhebbers met enkele iets langere dag trajecten.


Vertrekdatum:  30 juli  en 10 september 2022
 

Dag 1: Amsterdam – Göçek: 
Op de luchthaven van Dalaman staat de SailBest chauffeur klaar om iedereen naar het gezellige Göçek te brengen.  De chauffeur zal u in Göçek naar de Marina brengen, en in de loop van de dag zal de flottieljeleiding langskomen om kennis te maken. ’s Avonds is er alle gelegenheid om tijdens de maaltijd in een restaurant aan de boulevard, kennis te maken met de andere deelnemers aan de flottielje.

Dag 2: Goçek -  Kapi Creek: 
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje bij restaurant Limon aan de boulevard van Göcek, gaan we op weg naar onze eerste aanlegplaats. De directe afstand is kort, maar de baai van Goçek  heeft vele mogelijkheden  om er een prachtige zeildag van te maken. Een mooie baai met prachtige uitzichten als je een klein stukje de berg op loopt. Ook kan je naar een kleine nederzetting, een kleine wandeling brengt je 80 jaar terug in de tijd.

Dag 3: Kapi Creek -  Kümlü Bükü: 
Vandaag op tijd vertrekken voor een wat langere tocht, meestal aan de wind, naar Kümlü Bükü langs de "ruige" Turkse kust. Daar aangekomen zal de rust en de gemoedelijke sfeer van de baai Kümlü Bükü je aangenaam verrassen. Het restaurant heeft een geweldige keuken: Turks, Europees, Chinees en Japans. Laat je maar verwennen ! Op het strandje heerlijke ligstoelen en parasols om vrij te gebruiken.

Dag 4: Kümlü Bükü - Serge Liman: 
Deze smalle ingang is lastig te zien, maar het binnenvaren is heel bijzonder doordat de baai zich "opent" naar beide zijde. We meren af bij het "Captain Nemo Farm Restaurant"
In de Byzantijnse tijd is er tijdens een zware storm een poging gedaan om met een schip vol glazen voorwerpen binnen te varen om te schuilen, echter is het op de rotsen gelopen en gezonken. Het schip ligt er nog steeds op een diepte van 32 meter. Een flink aantal kunstvoorwerpen zijn opgedoken en liggen nu in een museum in Bodrum.

Dag 5: Serge Liman - Bozburun: 
Vandaag weer even een plaatsje bezoeken en wel het gezellige Bozburun. Dit is van oorsprong het middelpunt van het sponzen duiken geweest als tegenhanger van het Griekse eiland Symi. We meren af in het knusse haventje en op de kade zijn gezellige terrasjes en winkeltjes. Voor een scheerbeurt voor de heren kan de flottieljeleiding de beste kapper van Turkije aanbevelen. Bij Osman's Place aan de haven is het weer genieten van een overheerlijke maaltijd met o.a. verse vis maar zeker ook de curries en de super malse steaks.

Dag 6: Bozburun - Sailors Paradise:
Ankers weer ophalen en klaarmaken voor de zeiltocht naar de bestemming van deze dag. Sailors Paradise: De naam zegt het al, een paradijsje op aarde waar Mehmed met zijn familie klaar staat om iedereen een fantastisch verblijf te bezorgen. Een fantastische kok, die de lekkerste gerechten op tafel tovert, de dochter zwaait de scepter in het organiseren van de logistiek in het restaurant en dat doet ze heel goed, een douche die gebouwd is op de lengte van de eigenaar, een ijscoman die “ice cream” gilt vanuit zijn bootje. Maar na het eten de rust van de baai met een geweldig mooie sterrenhemel en dan weet je pas….inderdaad Sailors Paradise

Dag 7: Sailors Paradise - Datça: 
We gaan naar Datça meestal met een mooie hoog aan de windse koers en zullen afmeren aan de gezellige boulevard. Voor het aanvullen van proviand zijn hier weer alle mogelijkheden.

Dag 8: Datça - Palamut: 
Veel Turken hebben hier een vakantiehuis en verdere toeristen komen bijna alleen per boot. De vele vissers voeren elke dag weer verse vis aan en voor de liefhebbers een paradijs. Het haventje is niet zo groot en het advies is dan ook om niet te laat binnen te lopen.

Dag 9: Palamut -  Knidos: 
Knidos was in het verre verleden een Griekse havenstad, met o.a. het eerste naaktbeeld van Afrodite. We kunnen hier langszij aanleggen midden in één groot openlucht museum. Het is zeer de moeite waard een wandeling te maken tussen de vele oudheden en het restaureren te bekijken. Vanaf het terras voor de maaltijd heeft men een geweldig uitzicht over de baai

Dag 10: Knidos - Dirsek: 
De grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden om er een prachtige zeildag van te maken.  Dirsek, een baaitje met vele kleuren blauw in het water door de verschillende bodembegroeiingen. De naam Dirsek betekent letterlijk vertaald “elleboog” en dit is dan ook de vorm van de baai, goed beschut tegen elke wind. De gastvrijheid van de mensen in Dirsek is erg bijzonder, Ali met de hele familie zal iedereen een gezellige avond bezorgen met een overheerlijke maaltijd. Als je van knoflook houdt mag je garnalen eten anders écht niet, de verhouding garnaal / knoflookteen staat één op één.

Dag 11: Dirsek - Bozukale: 
De ingang van de baai is van afstand lastig te zien, maar de resten van het kasteel zijn een goed herkenningspunt. In Bozukale aangekomen zal een “andere wereld” voor je open gaan, de eerste keer dat je deze baai binnen vaart weet je niet wat je ziet, “bestaat dit nog op de wereld” dat is wat bijna iedereen zal denken. Gelukkig bestaat het nog echt, mensen die op de steiger staan om je gastvrij te ontvangen en met de lijnen te helpen, die lachend in de meest eenvoudige omgeving een fantastische maaltijd op tafel toveren. Bozuk betekent "kapot" en Kale "kasteel"

Dag 12: Bozukale - Çiftlik: 
Met het windje ruim gaan we richting de baai van Marmaris. De steiger van Çiftlik ligt aan het einde van de kleine baai met een eilandje in de ingang. Deze baai is bekend om zijn rotsformaties en gezellige strandje waar veel Turkse dagtoeristen uit de directe omgeving komen. Ons vaste restaurant “Rafet Baba” zal een overheerlijk voorgerechten buffet klaarzetten en zal de grill flink opstoken om het vlees of de vis te bereiden. De eigenaar zal ons voor het diner een heerlijke cocktail aanbieden.

Dag 13: Çiftlik -  Sarsala:
Vandaag een lagere tocht en dus aanbevolen op tijd te vertrekken. Daar aangekomen zal de rust en de gemoedelijke sfeer van de kleine baai Sarsala je aangenaam verrassen. De mensen van Sarsala zijn erg gastvrij en zullen er alles aan doen om het iedereen naar de zin te maken. Het terras, met een geweldig uitzicht op de steiger en een wijde blik over de baai......een lekker kopje koffie.....je wilt niet meer weg hier.

Dag 14: Sarsala - Goçek : 
Al weer het laatste traject naar Goçek. Nog even genieten van deze laatste  dag en 's avonds genieten van een gezamelijk diner op de gezellige boulevard bij Limon restaurant.

Dag 15: Goçek - Amsterdam:
Afhankelijk van de vluchttijd een ontbijtje/ brunch/ lunch voordat de transferbus je op komt halen om naar de luchthaven te brengen. 


Klik hier voor aanbiedingen Volledige prijslijst Klik hier voor een offerte Klik hier om te reserveren