Aanbieding
Wij zijn alle dagen, ook tijdens het weekend, bereikbaar voor Informatie

Aanbieding
Altijd de beste aanbieidng onder de zon!

15 daagse Special Flottielje: Kekova eilanden.

 
Een avontuurlijke tocht van West naar Oost. Het beginpunt en de eindbestemming Goçek. Met enkele langere zeildagen bezoek je de mooiste plekjes en is er ook veel cultuur te bezichtigen: met een glasbodem boot de resten uit ververleden tijden, een wandeling naar het kasteel of een wat langere tocht naar Myra etc.
 
 Vertrekdatum:  11 juni en 16 juli
 

Dag 1: Amsterdam – Göçek: 
Op de luchthaven van Dalaman staat de SailBest chauffeur klaar om iedereen naar het gezellige Göçek te brengen. De busrit duurt ongeveer 20 minuten.  De chauffeur zal in Göçek iedereen naar de desbetreffende haven brengen, en in de loop va de dag zal de flottieljeleiding langskomen om kennis te maken. ’s Avonds is er alle gelegenheid om tijdens de maaltijd in het restaurant Limon aan de boulevard, kennis te maken met de andere deelnemers aan de flottielje.

 
Dag 2: Göçek - Tomb Bay: 
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje bij restaurant Limon aan de boulevard van Göcek, gaan we op weg naar onze eerste aanlegplaats. Vandaag plannen we de tocht naar Tomb Bay, een prachtige beschutte baai. Sinds 2016 is hier een nieuw restaurantje gekomen met een uitstekende kwaliteit. De naam Tomb Bay zegt het al, een aantal Lyckische graftombes zijn aan het einde van de baai te bewonderen. Ook is het mogelijk vanaf onze ligplaats de tombes te voet te bereiken. Ook hier vele reuze schildpadden om mee te zwemmen en te snorkelen.
 
Dag 3: Tomb Bay- Kapi Creek: 
Een korte afstand vandaag, maar een dag om lekker zelf in te delen hoe je wilt. Lekker zeilen, aan een boeitje liggen of lekker helemaal nix, wat je maar wilt, met als eindbestemming Kapi Creek. Al weer een mooie baai met prachtige uitzichten als je een klein stukje de berg op loopt. Ook kan je naar een kleine nederzetting, een kleine wandeling brengt je 80 jaar terug in de tijd.

Dag 4: Kapi Creek - Karacaören: 
De rust in Karacaören is overweldigend. Karacaören is een baai, die omringd wordt door een groot rif. Het uitzicht vanaf het restaurant van Jean en July is adembenemend en als je geluk hebt zie je tijdens de maaltijd de maan zo boven de hoge bergkam uitkomen. Het is zeker de moeite waard om ook even achter Gemiler eiland om te varen, waar veel restanten uit de Byzantijnse tijd bewaard zijn gebleven.
 
Dag 5:  Karacaören - Kaş: 
Na het ontbijt gooien we weer de trossen los voor deze langere zeildag langs de 7 kapen en het strand van Patara op weg naar Kaş. De heersende wind zal ons met een ruime koers naar dit leuke stadje brengen. Ook in Kaş vind je vele oudheden uit de byzantijnse tijd, er staat zelfs midden in de stad een reuze grote Sarcofaag. De laatste jaren is Kaş veranderd van een klein dorpje tot een toch wel mondain stadje, maar de oude stadskern is gelukkig nog hetzelfde gebleven. We meren hier af in de nieuwe Kas Marina. Maar de maaltijd zullen we zeker weer gebruiken in het oude vertrouwde “Smiley’s” restaurant aan de oude stadshaven. Met een wandeling van ongeveer 15 minuten zit je middenin de oude kern van het stadje
 
Dag 6: Kaş - Kekova: 
Na een zeiltocht van 19 mijlen zullen we aankomen in dit bijzondere gebied. Er is veel te doen en te beleven en we zullen dan ook 2 overnachtingen hebben. Beide overnachtingen verblijven we in de lagune van Üçağiz, vanwaar het eenvoudig is om diverse excursies te maken. Bijvoorbeeld naar Myra, de plaats waar Sinterklaas zijn bisdom had. Zijn geboorteplaats is Patara waar we eerder deze week zijn langs gevaren. Myra zélf is bijzonder om te bezoeken, het is eigenlijk de meest bekende Lycische stad samen met Olympus wat een stuk oostelijker ligt. Het Sinterklaas monument met de Sint Nicolaaskerk staat in het naastgelegen plaatje Demre.

Dag 7: Kekova Üçağiz - Kekova Simena 
Vele mogelijkheden om de dag te besteden. Het bezoek aan Myra en/of een tocht met de glasbodemboot langs de verzonken stad, hier zie je vele resten van de stad die zeker tot de verbeelding spreken. Tijdens deze tocht kan je ook een bezoek aan het kasteel brengen. Als je geen cultuur wilt bezoeken dan kan er uiteraard een “rondje eiland” gezeild worden. Bij voldoende belangstelling gaan we snorkelen bij Simena, waar ook resten van de verzonken stad te zien zijn, wat ook zeker de moeite waard is
 
Dag 8:  Kekova Simena - Kas (Nuri's Beach):  
Nuri's Beach Club is weer zón plekje waar je wel langer zou willen verblijven. Het is niet over de weg te bereiken en alles gaat per bootje. Geen havengeld, maar het is wel de bedoeling, dat je de maaltijd in het restaurant gebruikt en dat is geen straf, want ze hebben een fantastische keuken met vele bijzondere gerechten.

Dag 9: Kas (Nuri's Beach) – Kalkan:   
We gaan op pad om aan de wind te gaan zeilen naar de plaats Kalkan. Kalkan is een gezellig dorpje wat tegen een steile berg “geplakt ”is. Hierdoor heb je vele kleine steegjes die erg steil omhoog lopen met vele kleine snuisterij winkeltjes en leuke terrasjes. Weer volop mogelijkheden om te shoppen dus. We liggen afgemeerd in de kleine maar zeer gezellige stadshaven.

Dag 10: Kalkan - Fresh Water Bay: 
Het contrast zal groot zijn vanuit een stadje naar de serene rust van een van de mooiste baaien van dit gebied en wel Fresh Water Bay, een baai die zijn naam dankt aan de zoetwaterbronnen die daar uitkomen. Je zult ook duidelijk het verschil zien in het water tussen zout en zoet doordat het zoete water boven op het zoute water drijft. Vergeet de fotocamera niet mee te nemen als we naar het hoger gelegen restaurantje gaan, het uitzicht is adembenemend.

Dag 11: Fresh Water Bay - Sarsala: 
Met het windje ruim gaan we richting de grote baai van Fethiye en Göçek. Daar aangekomen zal de rust en de gemoedelijke sfeer van de kleine baai Sarsala je aangenaam verrassen. De mensen van Sarsala zijn erg gastvrij en zullen er alles aan doen om het iedereen naar de zin te maken. Het terras waar we de maaltijd geserveerd krijgen staat “op het water”, met een geweldig uitzicht op de steiger en een wijde blik over de baai.
 
Dag 12: Sarsala - Fethiye: 
We zijn weer in de knusse baai van Göçek en Fethiye met wat kortere dagafstanden. Vandaag zetten we koers naar de leuke stad van Fethiye. De bootschappen kunnen weer op peil gebracht worden en de maaltijden gebruiken we weer bij onze goede vriend Unal en het Megri restaurant. Fethiye heeft een prachtige authentieke Hamam waar je je lekker kan laten verwennen of je kan in de ochtend een excursie maken naar de geweldige Saklikentkloof.

Dag 13: Fethiye- Tersane eiland: 
We gaan weer naar “buiten” op weg naar de bestemming van deze dag: Tersane. Onderweg niet vergeten om naar dolfijnen te zoeken, op deze plek zien we ze vaak! Na aankomst een verkoelende duik vanaf de boot in het heldere water.
Het intieme restaurantje heeft serveert eenvoudige maaltijden, maar uitstekend van kwaliteit
 
Dag 14:  Tersane eiland - Goçek: 
Nog één keer de zeilen hijsen voordat we de eindbestemming bereiken en er nog alle gelegenheid is om deze dag te besteden zoals je zelf wilt. Nog even heerlijk genieten van het heerlijke zwemwater in de baaitjes óf een mooie slag in de grote baai maken....of misschien wel allebei.
 
Dag 15: Göçek – Amsterdam:
Het is weer tijd om naar huis te gaan, of naar een eventueel geboekte accommodatie. Afhankelijk van de vluchttijd is er nog gelegenheid om leuke souvenirs te kopen voordat de bus je op komt halen voor de transfer naar de luchthaven.
 

Klik hier voor aanbiedingen Volledige prijslijst Klik hier voor een offerte Klik hier om te reserveren