Aanbieding
Wij zijn alle dagen, ook tijdens het weekend, bereikbaar voor Informatie

Aanbieding
Altijd de beste aanbieidng onder de zon!

8- daagse Blue Water route (1)

 

Sailing in Paradise: Zeilen door het mooiste natuurgebied van Turkije en overnachten en genieten van de gastvrijheid van de mensen in de romantische baaitjes, Sarsala, Kapi Creek en Karacaören met hun kristal heldere zwemwater.


Vertrekdata: 9 en 23 mei, 6 juni, 29 augustus, 12 en 26 september 2020.

​Indien je 2 weken wilt varen is deze route uitstekend te combineren met de Blue Water route (2) Dag 1: Amsterdam – Goçek:  Op de luchthaven van Dalaman staat de SailBest chauffeur klaar om iedereen naar de gezellige Goçek te brengen. De busrit duurt ongeveer 20 minuten.  De flottieljeleiding zal in Goçek iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. ’s Avonds is er alle gelegenheid om tijdens de maaltijd in het  restaurant kennis te maken met de andere deelnemers aan de flottielje.

Dag 2: Goçek -  Kapi Creek: 8 mijl 
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje bij restaurant Limon aan de boulevard van Göcek, gaan we op weg naar onze eerste aanlegplaats. De directe afstand is kort, maar de baai van Goçek  heeft vele mogelijkheden  om er een prachtige zeildag van te maken. Een mooie baai met prachtige uitzichten als je een klein stukje de berg op loopt. Ook kan je naar een kleine nederzetting, een kleine wandeling brengt je 80 jaar terug in de tijd.

Dag 3: Kapi Creek - Karacaören: 12 mijl 
Wat ruik ik?? Ja hoor vers brood uit de houtoven die zowat naast je boot staat…..ontbijtje op de wal of op de boot met het kabbelende water om je heen…..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..wil je hier nog wég??  Eigenlijk niet maar we gaan tóch want we hebben nog veel meer mooie plekjes deze week. De rust in Karacaören is overweldigend. Karacaören is een baai, die omringd wordt door een groot rif. Het uitzicht vanaf het restaurant van Jean en July is adembenemend en als je geluk hebt zie je tijdens de maaltijd de maan zo boven de hoge bergkam uitkomen. Het is zeker de moeite waard om ook even achter Gemiler eiland om te varen, waar veel restanten uit de Byzantijnse tijd bewaard zijn gebleven.

Dag 4: Karacaören - Boynuz Bükü: 18 mijl
Oversteken in de grote baai van Fethiye met bijna altijd prachtige "halve" wind. Goed opletten aangezien er vaak Dofijnen worden gezien in dit gebied. Aan het einde van de diepe baai is de steiger van het restaurantje en onder de bomen in de tuin is het heerlijk koel.

Dag 5: Boynuz Bükü - Fethiye: 12 mijl
Vandaag zetten we koers naar de leuke stad van Fethiye. De bootschappen kunnen weer op peil gebracht worden en de maaltijden gebruiken we weer bij onze goede vriend Unal en het Megri restaurant.

Dag 6: Fethiye - Sarsala: 13 mijl
 Daar aangekomen zal de rust en de gemoedelijke sfeer van de kleine baai Sarsala je aangenaam verrassen. De mensen van Sarsala zijn erg gastvrij en zullen er alles aan doen om het iedereen naar de zin te maken. Het terras waar we de maaltijd geserveerd krijgen staat “op het water”, met een geweldig uitzicht op de steiger en een wijde blik over de baai.

Dag 7: Sarsala - Goçek : 9 mijl
Al weer het laatste traject naar Goçek. Nog even genieten van deze laatste  dag.  Voor de laatste keer dit seizoen weer aanleggen en aftanken op de steiger in de Marina en 's avonds genieten van een afscheidsdiner op de gezellige boulevard.

Dag 8: Goçek - Amsterdam:
Afhankelijk van de vluchttijd een ontbijtje/ brunch/ lunch voordat de transferbus je op komt halen om naar de luchthaven te brengen. De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus.
Indien je 2 weken wilt varen is deze route uitstekend te combineren met de Blue Water route (2)

* Afstanden in Nautische mijlen en rechtstreeks gemeten.

Klik hier voor aanbiedingen Volledige prijslijst Klik hier voor een offerte Klik hier om te reserveren