Aanbieding
Wij zijn alle dagen, ook tijdens het weekend, bereikbaar voor Informatie

Aanbieding
Altijd de beste aanbieidng onder de zon!

8- Daagse: Knidos Familie flottielje (De eerste week van de 15-dgn.Knidos flottielje)


Het helderblauwe zwemwater in: Dirsek, Knidos, Bozukale, het gezellige Datca en Marmaris. Veel tijd en gelegenheid voor een zwemstop in dit prachtige gebied. 


Vertrekdata:  6 en 20 juli, 3 en 17 augustus
 
Dag 1: Amsterdam – Orhaniye: 
Op de luchthaven van Dalaman staat de SailBest chauffeur klaar om iedereen naar de gezellige Palmiye Marina te brengen. De busrit duurt ongeveer anderhalf uur en onderweg kom je langs vele sinaasappelboomgaarden en het groene van deze streek zal zeker verrassend zijn. De flottieljeleiding zal in Orhaniye iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast staan. ’s Avonds is er gelegenheid om tijdens de maaltijd in het  restaurant kennis te maken met de andere deelnemers van de flottielje 
                                                         

Dag 2: Orhaniye -  Dirsek: 15 mijl
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje in de tuin gaan we met zijn allen op weg naar onze eerste aanlegplaats. De directe afstand is 15 mijl en de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden om er een prachtige zeildag van te maken.  Dirsek, een baaitje met vele kleuren blauw in het water door de verschillende bodembegroeiingen. De naam Dirsek betekent letterlijk vertaald “elleboog” en dit is dan ook de vorm van de baai, goed beschut tegen elke wind. De gastvrijheid van Dirsek is erg bijzonder;  Ali met de hele familie zal iedereen een gezellige avond bezorgen met een overheerlijke maaltijd. Als je van knoflook houdt mag je garnalen eten anders écht niet, de verhouding garnaal / knoflookteen staat één op één.

Dag 3: Dirsek - Palamut: 24 mijl
Wat ruik ik?? Ja hoor vers brood uit de houtoven …..ontbijtje op de wal of aan boord met het kabbelende water om je heen…..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..wil je hier nog wég??  Eigenlijk niet maar we gaan tóch, want we hebben nog veel meer mooie plekjes deze week. Na de briefing vertrekken we hoog aan de wind opkruisend naar Palamut.
Palamut is een langgerekt vissersdorpje met een heel klein havenkommetje. Vele vissers zijn op de kade hun netten aan het boeten, erg leuk om toe te kijken. De maaltijd kunnen we gebruiken in het restaurant direkt aan het strand van "Şef" (spreek uit Chef), die heel smakelijke gerechten op tafel zet, je mag zelf je verse visje uitzoeken uit de vitrine, of je gaat voor de heerlijke ovenschoteltjes "casseroles" genaamd.

Dag 4: Palamut - Knidos: 8 mijl
Een kortere dag vandaag en met een aandewindse koers zeilen we richting Knidos. Vele honderden jaren geleden een grote handelsstad en nu een groot openluchtmuseum, waar we midden in afmeren. Het is zeker de moeite waard om een wandeling te maken door de opgravingen van Knidos, vanaf de steiger zie je al het kleine amfitheater en lijkt het gebied met opgravingen niet zo groot. Maar als je de moeite neemt om verder te wandelen dan zie je het grote uitgestrekte gebied vol met oudheden. Het eerste beeld van een naakte vrouw is hier gevonden, het beeld van Aphrodite. Ook een bezoek aan de vuurtoren is leuk om te doen, vanuit deze vuurtoren zie je de Griekse eilanden Kos, Yialle en Nisiros heel mooi liggen.

Dag 5: Knidos - Datça: 20 mijl
Na de briefing vertrekken we met "halve" tot  "voordewind" naar Datça, een modern stadje met een mooie havenkom en gezellige stadskern met boulevard en strand. Heren kunnen naar de kapper voor een scheerbeurt en de dames kunnen zich hier ook helemaal laten verwennen bij een luxe dameskapper voor manicure, pedicure, een totale lichaamsmassage en je haren lekker föhnen, kortom verwennerij. De boodschappen kunnen aangevuld worden vanaf de havenkade, er kan weer gepind worden en ’s avonds kan je lekker eten bij het Küçük Ev restaurant.

Dag 6: Datça - Bozukale: 21 mijl
Bozuk betekent kapot en Kale betekent kasteel: de baai van 3 kapotte kastelen waarvan er één goed te bezoeken is en de grote muur is vanaf zee al duidelijk te zien. Ook gaan er verhalen, dat hier vroeger piraten zich schuil gehouden hebben en dat is goed voor te stellen, want de ingang van de baai is niet te zien als je vanaf het westen aanvaart. We meren af bij Sailors House van Mustafa, één van de simpelste restaurantjes in ons programma, maar met een enthousiast team in de bediening en met een superkok. Iedereen zal zich hier erg welkom voelen en na het afmeren krijg je een op authentieke wijze klaargemaakt, gratis kopje thee in het restaurant.'s Avonds na de maaltijd "chillen" op het strand bij een kampvuurjte....kijken naar de maan en de sterren en staren in de vlammetjes.....

Dag 7: Bozukale - Marmaris: 25 mijl
Voor degene die 1 week hebben geboekt van deze 15 daagse reis zijn dit al weer de laatste 25 mijltjes van deze reis naar de eindbestemming van vandaag. Langs de ruige kustlijn gaan we halve tot ruime wind naar het mondaine Marmaris wat helemaal verscholen ligt in een prachtige groene beschutte baai. De flottielje die 15 dagen blijven gaan naar Kumlu Bükü vandaag maar de basisleiding zal jullie opvangen in de Netsel Marina.

Dag 8: Marmaris - Amsterdam: 
Het is weer tijd om naar huis te gaan, of naar een eventueel geboekte accommodatie. Vandaag is er, afhankelijk van de vluchttijd, nog gelegenheid om leuke souveniertjes te kopen voordat het busje je komt ophalen voor de transfer naar de luchthaven.  De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus.
 

Klik hier voor aanbiedingen Volledige prijslijst Klik hier voor een offerte Klik hier om te reserveren