Aanbieding
Wij zijn alle dagen, ook tijdens het weekend, bereikbaar voor Informatie

Aanbieding
Altijd de beste aanbieidng onder de zon!

8- Daagse: One Way Orhaniye – Marmaris

 

Het helderblauwe zwemwater in:  Dirsek, Sögüt, het gezellige Datca en de eindbestemming  Marmaris.


20 april: Seizoens opening 25% korting bij 1 week en 50% bij 2 weken op de boothuur.
Vertrekdata
:  20 april, 15 juni en 7 en 21 september, 19 oktober
 
Dag 1: Amsterdam – Orhaniye: 
Op de luchthaven van Dalaman staat de SailBest chauffeur klaar om iedereen naar de gezellige Palmiye Marina te brengen. De busrit duurt ongeveer anderhalf uur en onderweg kom je langs vele sinaasappelboomgaarden en het groene van deze streek zal zeker verrassend zijn. De flottieljeleiding zal in Orhaniye iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast staan. ’s Avonds is er gelegenheid om tijdens de maaltijd in het  restaurant kennis te maken met de andere deelnemers van de flottielje 
                                                         

Dag 2: Orhaniye -  Dirsek: 15 mijl
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje in de tuin gaan we met zijn allen op weg naar onze eerste aanlegplaats. De directe afstand is 15 mijl en de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden om er een prachtige zeildag van te maken.  Dirsek, een baaitje met vele kleuren blauw in het water door de verschillende bodembegroeiingen. De naam Dirsek betekent letterlijk vertaald “elleboog” en dit is dan ook de vorm van de baai, goed beschut tegen elke wind. De gastvrijheid van Dirsek is erg bijzonder;  Ali met de hele familie zal iedereen een gezellige avond bezorgen met een overheerlijke maaltijd. Als je van knoflook houdt mag je garnalen eten anders écht niet, de verhouding garnaal / knoflookteen staat één op één.

Dag 3: Dirsek - Datça: 15 mijl
Wat ruik ik?? Ja hoor vers brood uit de houtoven …..ontbijtje op de wal of aan boord met het kabbelende water om je heen…..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..wil je hier nog wég??  Eigenlijk niet maar we gaan tóch, want we hebben nog veel meer mooie plekjes deze week. Na de briefing vertrekken we hoog aan de wind opkruisend naar Datça, een modern dorpje met een mooie havenkom en gezellige stadskern met boulevard en strand. Heren kunnen naar de kapper voor een scheerbeurt en de dames kunnen zich hier ook helemaal laten verwennen bij een luxe dameskapper voor manicure, pedicure, een totale lichaamsmassage en je haren lekker föhnen, kortom verwennerij. De boodschappen kunnen aangevuld worden vanaf de havenkade, er kan weer gepind worden en ’s avonds kan je lekker eten bij het Küçük Ev restaurant.

Dag 4: Datça - Palamut: 14 mijl
Na alle verwennerij in Datca en de briefing, halen we de ankers op en zeilen we met een aan de windse koers naar Palamut. Palamut is een langgerekt vissersdorpje met een heel klein havenkommetje. Vele vissers zijn op de kade hun netten aan het boeten, erg leuk om toe te kijken. De maaltijd kunnen we gebruiken in het restaurant direct aan het strand van "Şef" (spreek uit Chef), die heel smakelijke gerechten op tafel zet, je mag zelf je verse visje uitzoeken uit de vitrine, of een heerlijke "casserole" bestellen, dit zijn ovenschoteltjes met verschillende vlees of vis mogelijkheden

Dag 5: Palamut - Söğüt: 30 mijl
Met een voordewindse koers zeilen we naar de volgende prachtige baai Söğüt, waar we gaan afmeren bij het Octopus restaurant van Eray en zijn familie. In Söğüt zijn ze altijd wel bezig met het restaureren van een aantal Turkse Gulets wat erg leuk is om even te bezoeken. Het restaurant is luxe en erg sfeervol en ze toveren daar de lekkerste “seafood” op tafel. De keuze in voorgerechten is niet te beschrijven want die is enorm groot en altijd weer nét even anders. Luxe regendouches voor iedereen die maar wil en een heerlijke “lounchehoek” om tot rust te komen van de heerlijke zeildag. Kortom alwéér een feestje….

Dag 6: Söğüt - Bozukale: 15 mijl
De baai uitkruisen en daarna halvewind en ruime wind varen we richting Bozukale. Bozuk betekent kapot en Kale betekent kasteel: de baai van 3 kapotte kastelen waarvan er één goed te bezoeken is en de grote muur is vanaf zee al duidelijk te zien. Ook gaan er verhalen, dat hier vroeger piraten zich schuil gehouden hebben en dat is goed voor te stellen, want de ingang van de baai is niet te zien als je vanaf het westen aanvaart. We meren af bij Sailors House van Mustafa, één van de simpelste restaurantjes in ons programma, maar met een enthousiast team in de bediening en met een superkok. Iedereen zal zich hier erg welkom voelen en na het afmeren krijg je een gratis kopje thee in het restaurant op zeer authentieke wijze klaar gemaakt.

Dag 7: Bozukale - Marmaris: 25 mijl
De laatste 25 mijltjes van deze reis naar de eindbestemming van vandaag. Langs de ruige kustlijn gaan we halve tot ruime wind naar het mondaine Marmaris wat helemaal verscholen ligt in een prachtige groene beschutte baai. Vanavond gebruiken we de maaltijd bij het voor velen vertrouwde Caria restaurant aan de mooie boulevard van Marmaris. 

Dag 8: Marmaris - Amsterdam: 
Het is weer tijd om naar huis te gaan, of naar een eventueel geboekte accommodatie. Vandaag is er, afhankelijk van de vluchttijd, nog gelegenheid om leuke souveniertjes te kopen voordat het busje je komt ophalen voor de transfer naar de luchthaven.  De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus.
 

Klik hier voor aanbiedingen Volledige prijslijst Klik hier voor een offerte Klik hier om te reserveren