Aanbieding
Wij zijn alle dagen, ook tijdens het weekend, bereikbaar voor Informatie

Aanbieding
Altijd de beste aanbieidng onder de zon!

8- Daagse: Sailors Paradise route

 

Sailing in Paradise: Dirsek, Çiftlik, Sailors Paradise en Serge Liman met hun kristal heldere zwemwater, het knusse haventje van Bozburun en onze thuishaven Palmiye Marina in Orhaniye.


Vertrekdata: 11 en 25 mei, 8 en 29 juni 31 augustus en 5 oktober.
Dag 1: Amsterdam – Orhaniye: 
Op de luchthaven van Dalaman zal de SailBest chauffeur klaar staan om iedereen naar de gezellige Palmiye  Marina te brengen. De busrit duurt ongeveer anderhalf uur en onderweg kom je langs vele sinaasappelboomgaarden en het groene van deze streek zal zeker verrassend zijn. De flottieljeleiding zal in Orhaniye iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast staan. ’s Avonds is er alle gelegenheid om tijdens de maaltijd in het  restaurant kennis te maken met de andere deelnemers aan de flottielje.

Dag 2: Orhaniye - Dirsek: 15 mijl
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje in de tuin gaan we met zijn allen op weg naar onze eerste aanlegplaats.  De directe afstand is 15 mijl en de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden om er een prachtige zeildag van te maken.  Dirsek, een baaitje met vele kleuren blauw in het water door de verschillende bodembegroeiingen. De naam Dirsek betekent letterlijk vertaald “elleboog” en dit is dan ook de vorm van de baai, goed beschut tegen elke wind. De gastvrijheid van de mensen in Dirsek is erg bijzonder, Ali met de hele familie zal iedereen een gezellige avond bezorgen met een overheerlijke maaltijd. Als je van knoflook houdt mag je garnalen eten anders écht niet, de verhouding garnaal / knoflookteen staat één op één.

Dag 3: Dirsek – Çiftlik / Kumlu Bükü: 29 mijl / 32 mijl
Na alle verwennerij in Dirsek en de briefing, maken we de lijnen los en zeilen we langs de "ruige" kust naar Çiftlik óf als het weer het toelaat gaan we nog 3 mijltjes verder naar de baai van Kumlu Bükü. De ingang van de baai van Ciftlik is gekenmerkt door het Kameleneiland, een klein eilandje midden in de ingang met 2 bulten erop. We meren af bij het "Rafet Baba" restaurant waar de eigenaar ons voor het diner zal trakteren op een cocktail. Als we doorgaan naar Kumlu Bükü gaan we aanleggen bij de Yachtclub van Holland Ahmed, een luxere aanlegplaats met en heuse chinese kok en een fantastische sushibar....ja echt waar sushi eten in Turkije is mogelijk!

Dag 4:  Çiftlik / Kumlu Bükü - Serge Liman:  13 mijl / 16 mijl
De smalle ingang is lastig te zien, maar de "tweelingeilandjes" zullen je hierbij helpen. Het binnenvaren is heel bijzonder doordat de baai zich "opent" naar beide zijde. We meren af bij het "Farm Restaurant" aan de noordkant van de baai. In de Byzanttijnse tijd is er tijdens heel ruig weer een poging gedaan om met een schip vol glazen voorwerpen binnen te varen om te schuilen, echter door de thermische winden is het op de rotsen gelopen en gezonken. Het schip ligt er nog steeds op een diepte van 32 meter. Een flink aantal kunstvoorwerpen zijn opgedoken en liggen nu in het museum in Bodrum.

Dag 5: Serge Liman - Bozburun: 16 mijl
Vandaag weer even een plaatsje bezoeken en wel het gezellige plaatsje van Bozburun. Dit is van oorsprong het middelpunt van het sponzen duiken geweest als tegenhanger van het Griekse eiland Symi. We meren af in het knusse haventje en op de kade zijn gezellige terrasjes en winkeltjes. Voor een scheerbeurt voor de heren kan de flottieljeleiding de beste kapper van Turkije aanbevelen. Bij Osman's Place aan de haven is het weer genieten van een overheerlijke maaltijd met o.a. verse vis maar zeker ook de curry's en de supermalse steaks.

Dag 6:  Bozburun – Sailors Paradise: 12 mijl
Ankers weer ophalen en klaarmaken voor de zeiltocht naar de bestemming van deze dag. Sailors Paradise: De naam zegt het al, een paradijsje op aarde waar Mehmed met zijn familie klaar staat om iedereen een fantastisch verblijf te bezorgen. Een klarinet spelende kok, die de lekkerste gerechten op tafel tovert, de dochter zwaait de scepter in het organiseren van de logistiek in het restaurant en dat doet ze heel goed, een douche die gebouwd is op de lengte van de eigenaar, een ijscoman die “ice cream” gilt vanuit zijn bootje. Maar na het eten de rust van de baai met een geweldig mooie sterrenhemel en dan weet je pas….inderdaad Sailors Paradise

Dag 7:  Sailors Paradise - Orhaniye: 10 mijl
Een heerlijk ontbijtje …..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..eigenlijk zou je best langer willen blijven maar helaas is de laatste zeildag al weer aangebroken. De directe afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft nog vele mogelijkheden  om er een prachtige zeildag van te maken. We gaan vandaag terug naar Orhaniye, de prachtige baai vól met pijnbomen. Stoere verhalen tijdens de maaltijd, over wat we deze week allemaal beleefd hebben zullen over tafel gaan. In de grote tuin met zwembad gaan we genieten van een overheerlijke maaltijd....misschien tussen de gerechten door nog een verkoelende duik nemen???

Dag 8: Orhaniye – Amsterdam: 
Het is weer tijd om naar huis te gaan, of naar een eventuele geboekte accommodatie. Vandaag is het markt in Orhaniye dus daar kan je mooi nog even naar toe voor leuke souvenirs, voordat de transferbus je op komt halen om naar de luchthaven te brengen. De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus.
 

Klik hier voor aanbiedingen Volledige prijslijst Klik hier voor een offerte Klik hier om te reserveren