Aanbieding
Wij zijn alle dagen, ook tijdens het weekend, bereikbaar voor Informatie

Aanbieding
Altijd de beste aanbieidng onder de zon!

8 daagse Einde Seizoens Special

 

Zeilen door het mooiste natuurgebied van Turkije en overnachten en genieten van de gastvrijheid van de mensen in de romantische baaitjes. De prijs van de 10 daagse route is gelijk aan de 8 daagse prijs:  2 dagen gratis als einde seizoensaanbieding !


Vertrekdatum: 19 oktober
Dag 1: Amsterdam – Orhaniye: 
Op de luchthaven van Dalaman staat de SailBest chauffeur klaar om iedereen naar de gezellige Palmiye Marina te brengen. De busrit duurt ongeveer 6 kwartier en onderweg kom je langs vele sinaasappelboomgaarden en het groene van deze streek zal zeker verrassend zijn. De flottieljeleiding zal in Orhaniye iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast staan. ’s Avonds is er alle gelegenheid om tijdens de maaltijd in het  restaurant kennis te maken met de andere deelnemers aan de flottielje.

Dag 2: Orhaniye -  Dirsek: 
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje in de tuin gaan we op weg naar onze eerste aanlegplaats. De directe afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden  om er een prachtige zeildag van te maken.  Dirsek, een baaitje met vele kleuren blauw in het water door de verschillende bodembegroeiingen. De naam Dirsek betekent letterlijk vertaald “elleboog” en dit is dan ook de vorm van de baai, goed beschut tegen elke wind. De gastvrijheid van de mensen van Dirsek is erg bijzonder, Ali en de hele familie zal iedereen een gezellige avond bezorgen met een overheerlijke maaltijd. Als je van knoflook houdt mag je garnalen eten anders écht niet, de verhouding garnaal / knoflookteen staat één op één.

Dag 3: Dirsek - Datca: 
Wat ruik ik?? Ja hoor vers brood uit de houtoven die zowat naast je boot staat…..ontbijtje op de wal of op de boot met het kabbelende water om je heen…..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..wil je hier nog wég??  Eigenlijk niet maar we gaan tóch want we hebben nog veel meer mooie plekjes deze week. We meren aan in het intieme haventje van Datca met een gezellige boulevard. Ook een uitstekende plaats voor het aanvullen van de boord proviand.

Dag 4: Datca - Palamut: 
Na alle verwennerij in Datca en de briefing, maken we los en zeilen we met een aan de windse koers naar Palamut. Palamut is een langgerekt vissersdorpje met een heel klein havenkommetje. Vele vissers zijn op de kade hun netten aan het boeten, erg leuk om toe te kijken. De maaltijd gebruiken we in het tuinrestaurant van Semra " le Jardin de Semra", die heel bijzondere maar zeker ook zeer smakelijke gerechten op tafel zet

Dag 5: Palamut - Sogut: 
Op naar de volgende prachtige baai Söğüt waar we gaan afmeren bij het Octopus restaurant van Eray en zijn familie. In Söğüt zijn ze altijd wel bezig met het restaureren van een aantal Turkse Gulets wat erg leuk is om even te bezoeken. Het restaurant is luxe en erg sfeervol en ze toveren daar de lekkerste “seafood” op tafel. De keuze in voorgerechten is niet te beschrijven want die is enorm groot en altijd weer nét even anders. Luxe regendouches voor iedereen die maar wil en een heerlijke “lounchehoek” om tot rust te komen van de heerlijke zeildag. Kortom alwéér een feestje….

Dag 6: Sogut - Bozukale: 
In Bozukale aangekomen zal een “andere wereld” voor je open gaan, de eerste keer dat je deze baai binnen vaart weet je niet wat je ziet, “bestaat dit nog op de wereld” dat is wat bijna iedereen zal denken. Gelukkig bestaat het nog echt, mensen die op de steiger staan om je gastvrij te ontvangen en met de lijnen te helpen, die lachend in de meest eenvoudige omgeving een fantastische maaltijd op tafel toveren.

Dag 7: Bozukale - Marmaris: 
Voor velen is de Netsel Marina in Marmaris bekend terein. Gezellig flaneren op de boulevard, inkopen doen is het gezellige centrum en niet te vergeten, het diner bij het Caria Restaurant op de boulevard. Voor de jeugd is een bezoek aan de "Barstreet" een must.

Dag 8: Marmaris - Amsterdam: 
Van diegenen, die helaas maar 1 week vrij konden maken nemen wij hier afscheid en de bus zal hen naar de Luchthaven Dalaman brengen.
 

Klik hier voor aanbiedingen Volledige prijslijst Klik hier voor een offerte Klik hier om te reserveren