Aanbieding
Wij zijn alle dagen, ook tijdens het weekend, bereikbaar voor Informatie

Aanbieding
Altijd de beste aanbieidng onder de zon!

8- Daagse: Knidos Familie flottielje (De tweede week van de 15-dgn.Knidos flottielje)

 

Het helderblauwe zwemwater in: Sailors Paradise, Sögüt, Çiftlik en vele andere baaien, het gezellige Bozburun en de thuishaven Orhaniye. Veel tijd en gelegenheid voor een zwemstop in dit prachtige gebied. 


Vertrekdata:  13 en 27 juli, 10 en 24 augustus.
 
Dag 1: Amsterdam – Marmaris: 
Op de luchthaven van Dalaman staat de SailBest chauffeur klaar om iedereen naar de Marina in Marmaris te brengen. De busrit duurt ongeveer 5 kwartier en onderweg kom je langs vele sinaasappelboomgaarden en het groene van deze streek zal zeker verrassend zijn. De flottieljeleiding zal in Marmaris iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast staan. ’s Avonds is er gelegenheid om tijdens de maaltijd in het  restaurant Caria aan de boulevard, kennis te maken met de andere deelnemers van de flottielje 
                                                         
Dag 2: Marmaris - Çiftlik: 12 mijl
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje  gaan we met zijn allen op weg naar onze eerste aanlegplaats. Deze baai is bekend om zijn rotsformaties en gezellige strandje waar veel Turkse dagtoeristen uit de directe omgeving komen. Ons vaste restaurant “Rafet Baba” zal een overheerlijk voorgerechten buffet klaarzetten en zal de grill flink opstoken om het vlees of de vis te bereiden. De eigenaar zal ons voor het diner een heerlijke cocktail aanbieden.

Dag 3: Çiftlik - Serge Liman: 14 mijl
Deze smalle ingang is lastig te zien, maar het binnenvaren is heel bijzonder doordat de baai zich "opent" naar beide zijde. We meren af bij het "Farm Restaurant"
In de Byzanttijnse tijd is er tijdens een Meltemi een poging gedaan om met een schip vol glazen voorwerpen binnen te varen om te schuilen, echter door de thermische winden is het op de rotsen gelopen en gezonken. Het schip ligt er nog steeds op een diepte van 32 meter. Een flink aantal kunstvoorwerpen zijn opgedoken en liggen nu in het museum in Bodrum.

Dag 4: Serge Liman - Sögüt: 16 mijl
Vandaag een mooie zeildag naar de volgende prachtige baai Söğüt, waar we gaan afmeren bij het Octopus restaurant van Eray en zijn familie. In Söğüt zijn ze altijd wel bezig met het restaureren van een aantal Turkse Gulets wat erg leuk is om even te bezoeken. Het restaurant is luxe en erg sfeervol en ze toveren daar de lekkerste “seafood” op tafel. De keuze in voorgerechten is niet te beschrijven want die is enorm groot en altijd weer nét even anders. Luxe regendouches voor iedereen die maar wil en een heerlijke “lounchehoek” om tot rust te komen van de heerlijke zeildag. Kortom alwéér een feestje….

Dag 5: Sögüt - Bençik: 15 mijl
Nieuw in de flottieljeroute! Vanavond liggen we op eigen anker en gaan picknicken/barbequen op het strand van de prachtige dichtbegroeide baai van Bencik. Weer een nieuwe belevenis in deze route. Geen restaurant, geen steiger, geen voorzieningen......maar heerlijk barbequen die verzorgd gaat worden door de mensen van onze thuishaven.

Dag 6: Bençik - Sailors Paradise: 5 mijl
Sailors Paradise: De naam zegt het al, een paradijsje op aarde, waar Mehmed en zijn familie klaar staat om iedereen een fantastisch verblijf te bezorgen. Een klarinet spelende kok, die de lekkerste gerechten op tafel tovert, de dochter zwaait de scepter in het organiseren van de logistiek in het restaurant en dat doet ze heel goed, een douche die gebouwd is op de lengte van de eigenaar, een ijscoman die “ice cream” gilt vanuit zijn bootje. Maar na het eten de rust van de baai met een geweldig mooie sterrenhemel en dan weet je pas….inderdaad Sailors Paradise

Dag 7: Sailors Paradise - Orhaniye: 9 mijl
In alle stilte wakker worden van de geur van vers gebakken brood…..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..eigenlijk zou je best langer willen blijven maar helaas is de laatste zeildag al weer aangebroken. We gaan naar Orhaniye de prachtige baai vól met pijnbomen. Stoere verhalen tijdens de maaltijd, over wat we deze week allemaal beleefd hebben zullen over tafel gaan. In de grote tuin  gaan we genieten van een heerlijke maaltijd.

Dag 8: Orhaniye – Amsterdam: 
Het is weer tijd om naar huis te gaan, of naar een eventuele geboekte accommodatie. Afhankelijk van de vluchttijd, misschien nog een duik in het heerlijke zwembad? De transferbus zal iedereen weer op komen halen om naar de luchthaven te brengen. De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus.

Klik hier voor aanbiedingen Volledige prijslijst Klik hier voor een offerte Klik hier om te reserveren