Aanbieding
Wij zijn alle dagen, ook tijdens het weekend, bereikbaar voor Informatie

Aanbieding
Altijd de beste aanbieidng onder de zon!

8- daagse Bozburun Flottielje 

 

Sailing in Paradise: Zeilen door het mooiste natuurgebied van Turkije en overnachten en genieten van de gastvrijheid van de mensen in de romantische baaitjes, Bozukale, Sailors Paradise en Serge Liman met hun kristal heldere zwemwater. Maar ook het gezellige plaatsje Bozburun.


Vertrekdata:   Data 2022 binnenkort bekend !
  Dag 1: Amsterdam – Marmaris: 
Op de luchthaven van Dalaman staat de SailBest chauffeur klaar om iedereen naar het gezellige Marmaris te brengen.  De chauffeur zal u in Marmaris naar de Netsel Marina brengen, en in de loop van de dag zal de flottieljeleiding langskomen om kennis te maken. ’s Avonds is er alle gelegenheid om tijdens de maaltijd in het restaurant Caria aan de boulevard, kennis te maken met de andere deelnemers aan de flottielje.

Dag 2: Marmaris -  Çiftlik: 
Na een uitgebreide technische uitleg op het schip en de eerste briefing met verkoelend drankje bij een restaurant aan de boulevard, gaan we op weg naar onze eerste aanlegplaats. De eerste afstand is 13 mijl, maar je hebt je tijd nodig om aan de wind naar Çiftlik te zeilen. De steiger van Çiftlik ligt aan het einde van de kleine baai met een eilandje in de ingang. Deze baai is bekend om zijn rotsformaties en gezellige strandje waar veel Turkse dagtoeristen uit de directe omgeving komen. Ons vaste restaurant “Rafet Baba” zal een overheerlijk voorgerechten buffet klaarzetten en zal de grill flink opstoken om het vlees of de vis te bereiden. De eigenaar zal ons voor het diner een heerlijke cocktail aanbieden.

Dag 3: Çiftlik - Bozukale: 
Vandaag op tijd vertrekken voor een wat langere tocht, meestal aan de wind, naar Bozukale langs de "ruige" Turkse kust. De ingang van de baai is van afstand lastig te zien, maar de resten van het kasteel zijn een goed herkenningspunt. In Bozukale aangekomen zal een “andere wereld” voor je open gaan, de eerste keer dat je deze baai binnen vaart weet je niet wat je ziet, “bestaat dit nog op de wereld” dat is wat bijna iedereen zal denken. Gelukkig bestaat het nog echt, mensen die op de steiger staan om je gastvrij te ontvangen en met de lijnen te helpen, die lachend in de meest eenvoudige omgeving een fantastische maaltijd op tafel toveren. Bozuk betekend "kapot" en Kale "kasteel"

Dag 4: Bozukale - Bozburun: 
Vandaag weer even een plaatsje bezoeken en wel het gezellige Bozburun. Dit is van oorsprong het middelpunt van het sponzen duiken geweest als tegenhanger van het Griekse eiland Symi. We meren af in het knusse haventje en op de kade zijn gezellige terrasjes en winkeltjes. Voor een scheerbeurt voor de heren kan de flottieljeleiding de beste kapper van Turkije aanbevelen. Bij Osman's Place aan de haven is het weer genieten van een overheerlijke maaltijd met o.a. verse vis maar zeker ook de curries en de super malse steaks.

Dag 5: Bozburun - Sailors Paradise:
Ankers weer ophalen en klaarmaken voor de zeiltocht naar de bestemming van deze dag. Sailors Paradise: De naam zegt het al, een paradijsje op aarde waar Mehmed met zijn familie klaar staat om iedereen een fantastisch verblijf te bezorgen. Een fantastische kok, die de lekkerste gerechten op tafel tovert, de dochter zwaait de scepter in het organiseren van de logistiek in het restaurant en dat doet ze heel goed, een douche die gebouwd is op de lengte van de eigenaar, een ijscoman die “ice cream” gilt vanuit zijn bootje. Maar na het eten de rust van de baai met een geweldig mooie sterrenhemel en dan weet je pas….inderdaad Sailors Paradise

Dag 6: Sailors Paradise - Serge Liman:
In alle stilte wakker worden van de geur van vers gebakken brood…..een verkoelende duik in het kristalheldere water...... De smalle ingang is lastig te zien, maar het binnenvaren is heel bijzonder doordat de baai zich "opent" naar beide zijde. We meren af bij het "Captain Nemo Farm Restaurant"
In de Byzantijnse tijd is er tijdens een zware storm een poging gedaan om met een schip vol glazen voorwerpen binnen te varen om te schuilen, echter is het op de rotsen gelopen en gezonken. Het schip ligt er nog steeds op een diepte van 32 meter. Een flink aantal kunstvoorwerpen zijn opgedoken en liggen nu in een museum in Bodrum.

Dag 7: Serge Liman - Marmaris : 
Een mooie, bijna altijd te bezeilen afstand naar de eindbestemming. We leggen aan in Netsel Marina , met heerlijke douches en zwembad. Voor een uitstekend diner aan de gezellige boulevard is restaurant "Caria" een absolute aanrader. Stoere verhalen tijdens de maaltijd, over wat we deze week allemaal beleefd hebben zullen over tafel gaan.

Dag 8: Marmaris - Amsterdam: 
Afhankelijk van de vluchttijd een ontbijtje/ brunch/ lunch voordat de transferbus je op komt halen om naar de luchthaven te brengen. 
 

Klik hier voor aanbiedingen Volledige prijslijst Klik hier voor een offerte Klik hier om te reserveren