Aanbieding
Wij zijn alle dagen, ook tijdens het weekend, bereikbaar voor Informatie

Aanbieding
Altijd de beste aanbieidng onder de zon!

15 daagse 2 landen route:

 

Zeilen door de mooiste natuurgebieden van Turkije en Griekenland. Deze unieke tocht laat je de 2 culturen "snuiven" die dichter bij elkaar liggen dan je zou denken.


Vertrekdata: 2 juni en 1 september.

Onze special route voor 2018, een combinatie van de prachtige Turkse kustlijn en de Griekse eilanden. Vanuit Orhaniye vertrekken we westwaarts langs de Turkse kust naar Dirsek waar we genieten van de prachtige baai met veel kleurschakeringen in het water.

's Ochtend worden we wakker van de geur van vers gebakken brood in de "takkenoven" gebakken. Na het ontbijt zetten we koers naar Bozburun waar we de uitklaarformaliteiten uit moeten voeren om over te steken naar "Europa". Hierna gaan we naar de bestemming om in te klaren in Griekenland. De route zal helemaal afhangen van het weer en de authoriteiten waar de in deze route nog meer als anders rekening mee moeten houden.

We klaren in, op Rhodos of in Symi stad en blijven de komende dagen in de Griekse wateren, al zullen we af en toe de wateren van Turkije even moeten doorkruisen.

We gaan de eilanden Symi, Tilos, Nisiros, Kos en als het weer het allemaal toelaat zullen we ook het sponzeneiland Kalymnos gaan bezoeken. 

Kalimnos ligt ten Noord-Westen van het grote eiland Kos en is een van de "sponzenduikeilanden" uit vroegere tijden, een klein eiland wat in de klimsportwereld erg populair is. Ook op Kos is veel te zien, er zijn vele restanten van vroegere overheersingen  op dit eiland te vinden.

 

Het meest bijzondere eiland van deze tocht is toch wel Nisiros, dit eiland is één grote vulkaan die we uiteraard gaan bezoeken. Het leukste is om dit met een scooter of quad te gaan doen. Deze scootertocht brengt je het hele eiland over, je kan zelfs te voet in de krater komen als je dat wilt. Tijdens een van de tochten in 2007 hebben onze gasten in de krater nog een lied gezongen....wat een akoestiek geeft dat zeg! We nemen de tijd op dit eiland om al het moois te bekijken.

We bezoeken zéker de prachtige baai van Panormitis aan de westkant van het eiland Simy, met een prachtig klooster. Hier liggen we de nacht "op anker" en gaan met de dinghy's naar de kant om de maaltijd te gebruiken, óf je kookt zelf je maaltijd aan boord. En als je denkt van Turkije dat de Moskee veel lawaai maakt......wacht maar tot de monniken van dit klooster beginnen .....
Het op een na grootste eiland van Griekenland is Rhodos. We liggen daar in de haven van Mandraki vlak bij de oude stad Rhodos met veel overblijfselen uit de prachtige geschiedenis van dit eiland.

Als je Simy stad binnenloopt waan je je op het "MammaMia eiland" Alleen maar pastel gekleurde huisjes tegen de omliggende bergen "geplakt". Dat is een grappig gezicht en we liggen hier direkt in het centrum waar alles gebeurt.
 


 

Klik hier voor aanbiedingen Volledige prijslijst Klik hier voor een offerte Klik hier om te reserveren