15 daagse 2 landen route:

 

Zeilen door de mooiste natuurgebieden van Turkije en Griekenland. Deze unieke tocht laat je de 2 culturen "snuiven" die dichter bij elkaar liggen dan je zou denken.


Vertrekdata: 2 juni en 1 september.

Een nieuwe route voor 2018, een combinatie van de prachtige Turkse kustlijn en de Griekse eilanden. Vanuit Orhaniye vertrekken we westwaarts langs de Turkse kust naar Dirsek waar we genieten van de prachtige baai met veel kleurschakeringen in het water.

's Ochtend worden we wakker van de geur van vers gebakken brood in de "takkenoven" gebakken. Na het ontbijt zetten we koers naar Datça voor een aandewindse tocht van ongeveer 14 mijl maar doordat we op moeten kruisen zullen hier een paar mijltjes bij gaan komen. In dit knusse vissersstadje kunnen we weer shoppen, naar de Hamam of heerlijke massage, pedicure, manicure of je haren lekker laten doen bij de dameskapper Ferhat. De heren mogen een scheerbeurt en de maaltijd gebruiken we bij Kucuk Ev.

De volgende bestemming zal Knidos gaan worden waar we midden tussen de opgravingen aanleggen, je ligt als het ware midden in een openluchtmuseum. Al weer een aandewindse tocht richting west, het zou kunnen zijn dat we een tussenstop in Palamut moeten gaan maken, indien de weersomstandigheden ons er toe dwingen. Een bezoekje aan de opgravingen van Knidos is zeer de moeite waard, een wandeling van ongeveer 1 uurtje geven je al een heel mooie indruk van wat er hier al boven de grond is. Er is nog maar een klein percentage opgegraven en ze zijn nog steeds bezig om nog meer te ontdekken van deze oude handelsstad. Het restaurant heeft uitzicht op het prachtige amfietheater. De volgende dag gaan we langs de vuurtoren van Knidos, passeren de kopkant van Kos en lopen aandewind aannaar Turgutreis waar we alle schepen met bemanning uitklaren uit Turkije.

Als alle formaliteiten zijn geregeld steken we over naar de Dodekanese eilanden van Griekenland. Als het weer het toelaat gaan we naar het eiland Kalimnos om in te klaren in Griekenland. Kalimnos ligt ten Noord-Westen van het grote eiland Kos en is een van de "sponzenduikeilanden" uit vroegere tijden. Als de weergoden ons wat minder gezind zijn gaan we inklaren op Kos. Er is veel te zien op Kos, er zijn vele restanten van vroegere overheersingen  op dit eiland te vinden.
Vanuit Kos stad zetten we de volgende dag koers naar het meest bijzondere eiland van deze tocht Nisiros, dit eiland is één grote vulkaan die we uiteraard gaan bezoeken. Het leukste is om dit met een scooter of quad te gaan doen. Deze scootertocht brengt je het hele eiland over, je kan zelfs te voet in de krater komen als je dat wilt. Tijdens een van de tochten in 2007 hebben onze gasten in de krater nog een lied gezongen....wat een akoestiek geeft dat zeg! We nemen de tijd op dit eiland om al het moois te bekijken.

De andere dag zetten we koers naar het oosten en bezoeken de prachtige baai van Panormitis aan de westkant van het eiland Simy, met een prachtig klooster. Hier liggen we de nacht "op anker" en gaan met de dinghy's naar de kant om de maaltijd te gebruiken, óf je kookt zelf je maaltijd aan boord.
In de loop van de volgende ochtend gaan we naar het op een na grootste eiland Rhodos. We liggen daar in de haven van Mandraki vlak bij de oude stad Rhodos met veel overblijfselen uit de prachtige geschiedenis van dit eiland.

Vervolgens weer op weg naar Simy, deze keer gaan we naar Simy stad waar we de papieren weer moeten regelen om uit te klaren.
Als je Simy stad binnenloopt waan je je op het "MammaMia eiland" Alleen maar pastel gekleurde huisjes tegen de omliggende bergen "geplakt". Dat is een grappig gezicht en we liggen hier direkt in het centrum waar alles gebeurt.

De volgende bestemming is weer Turkije, we zeilen met ruime wind richting Bozburun om iedereen en alle schepen weer officieel in Turkije in te klaren.  Nog de laatste paar dagen in dit prachtige baaiengebied naar Sailors Paradise om op vrijdag weer terug te keren naar de thuisbasis in Orhaniye. 

Klik hier voor aanbiedingen Volledige prijslijst Klik hier voor een offerte Klik hier om te reserveren