Aanbieding
Wij zijn alle dagen, ook tijdens het weekend, bereikbaar voor Informatie

Aanbieding
Altijd de beste aanbieidng onder de zon!

8- daagse Oneway: English Harbour -Orhaniye route

 

Zeilend langs de kustlijn van Turkije, passeren van Griekse eilandjes, veel cultuur en oudheden in Knidos,  afgewisseld met stille baaitjes en leuke dorpjes, lekker zwemmen in kristalhelder water. Een tocht voor liefhebbers van zeilen en cultuur.


Vertrekdata: 18 augustus.
 
Dag 1: Amsterdam – English Harbour: 3500  km.
Op de luchthaven van Dalaman staat de SailBest chauffeur klaar om iedereen naar English Harbour te brengen. De busrit duurt ongeveer 6 kwartier en onderweg kom je langs vele sinaasappelboomgaarden en het groene van deze streek zal zeker verrassend zijn. De flottieljeleiding zal iedereen welkom heten en je naar het schip brengen. De bestelde “bootschappen” zullen lekker koud in de koelkast staan. Na de breefing en de technische uitleg van het schip vertrekken wij voor een korte tocht naar Karacasöğüt

Dag 2: English Harbour/Karacasöğüt - Cökertme :  22 mijl
We brengen de nacht door aan de steiger van het restaurant van Captan Ibrahim. Hier is het altijd een hartelijk welkom en je voelt je één met de familie. Er staat hier meestal wat zijwind tijdens het afmeren, maar de gehele familie van Ibrahim staat klaar om je te helpen. 's Avonds een heerlijke maaltijd met de keuze uit vele oven én grillgerechten.

Dag 3: Cökertme - Palamut :  35 mijl
Palamut is een langgerekt vissersdorpje met een heel klein havenkommetje. Vele vissers zijn op de kade hun netten aan het boeten, erg leuk om toe te kijken. De maaltijd gebruiken we in het tuinrestaurant van Semra " le Jardin de Semra", die heel bijzondere maar zeker ook zeer smakelijke gerechten op tafel zet.

Dag 4: Palamut - Bozukale :  24 mijl
Meestal voor de wind richting Bozukale.  Bozuk betekent kapot en Kale betekent kasteel. De baai van 3 kapotte kastelen, waarvan er één goed te bezoeken is en de grote muur vanaf zee al duidelijk is te zien. Ook gaan er verhalen, dat hier vroeger piraten zich schuil gehouden hebben en dat kan je je goed voorstellen, want de ingang van de baai is niet te zien als je vanaf het westen aanvaart. We meren af bij Sailors House van Mustafa, één van de simpelste restaurantjes in ons programma maar met een enthousiast team in de bediening en een superkok. Iedereen zal zich hier erg welkom voelen en na het afmeren is het kopje thee gratis in het restaurant

Dag 5: Bozukale -  Sögüt:  15 mijl
Met “halve” en “voordewindse”rakken naar de volgende prachtige baai Söğüt, waar we afmeren bij het Octopus restaurant van Eray en zijn familie. In Söğüt zijn ze altijd wel bezig met het restaureren van een aantal Turkse Gulets wat erg leuk is om even te bezoeken. Het restaurant is luxe en erg sfeervol en ze toveren daar de lekkerste “seafood” op tafel, de keuze in voorgerechten is niet te beschrijven en altijd weer nét even anders. Luxe regendouches voor iedereen die maar wil en een heerlijke “lounchehoek” om tot rust te komen van de zeildag. Kortom alwéér een feestje….

Dag 6: Sögüt - Sailors Paradise: 16 mijl
De naam zegt het al, een paradijsje op aarde waar Mehmed en zijn familie klaar staat om iedereen een fantastisch verblijf te bezorgen. Een klarinet spelende kok, die de lekkerste gerechten op tafel tovert, de dochter zwaait de scepter in het organiseren van de logistiek in het restaurant en dat doet ze heel goed, een douche die gebouwd is op de lengte van de eigenaar, een ijscoman die “ice cream” gilt vanuit zijn bootje. Maar na het eten de rust van de baai met een geweldig mooie sterrenhemel en dan weet je pas….inderdaad Sailors Paradise

Dag  7: Sailors Paradise - Orhaniye: 12 mijl
De direkte afstand is kort, maar de grote baai van Hisarönü  heeft vele mogelijkheden  om er een prachtige zeildag van te maken.  …..een verkoelende duik in het kristalheldere water…..eigenlijk zou je best langer willen blijven maar helaas is de laatste zeildag al weer aangebroken. We gaan vandaag naar Orhaniye de prachtige baai vól met pijnbomen. Stoere verhalen tijdens de maaltijd, over wat we deze weken allemaal beleefd hebben zullen over tafel gaan. In de grote tuin met zwembad gaan we genieten van een heerlijke barbecue met saladebuffet....misschien tussen de gerechten door nog een verfrissende duik nemen???

Dag 8: Orhaniye – Amsterdam: 3500 km.
Het is weer tijd om naar huis te gaan, of naar een eventuele geboekte accommodatie. Vandaag is het markt in Orhaniye, dus daar kan je mooi nog even naar toe voor leuke souvenirs  voordat de transferbus je op komt halen om naar de luchthaven te brengen. De flottieljeleiding zal iedereen uitzwaaien bij de bus.
*De aangegeven mijlen zijn Nautische mijlen en rechtstreeks gemeten.

 

Klik hier voor aanbiedingen Volledige prijslijst Klik hier voor een offerte Klik hier om te reserveren